• Landal Amerongse Berg
  • Landal Amerongse Berg

Landal Park Amerongse Berg opent nieuwe wandelroute

AMERONGEN Landal Park Amerongse Berg heeft op maandag 2 april, samen met hun gasten en Staatsbosbeheer, een nieuwe wandelroutes door Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug geopend. Vanaf het Landal Park wandelen gasten eerst onder een boog met vogels, gemaakt door kunstenaar Klaas Dubbelman uit Doorn. Dit symboliseert de entree naar het nationaal park. De wandelroute is 8 kilometer lang en in te korten tot 6 kilometer. Bij het startpunt op het Landal Park is door Staatsbosbeheer, naast de wandelroute, ook een informatiepaneel geplaatst, zodat de gasten meteen meer informatie hebben over de routes en wat hier zoal te zien is. Wandelaars die niet op het Landal Park verblijven kunnen de route starten vanaf de Slaperdijk.

Tim Rooijakkers, manager van Landal Amerongse Berg: ,,Landal heeft deze routes in samenwerking met Staatsbosbeheer aangelegd omdat het prachtig wandelen is direct vanaf het vakantiepark. Onze gasten wandelen vanuit hun bungalow direct Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug in, een natuurgebied dat zich uitstrekt van de Grebbeberg tot het Gooimeer. Onze gasten komen hier voor deze mooie omgeving met ongerept natuurschoon. Ze kunnen uren dwalen over de Heuvelrug. Met deze wandelroutes maken we het nog gemakkelijker om de natuur in te lopen. Wij kunnen onze gasten ook van alles vertellen over de omgeving, we merken dat ze dit erg waarderen."

Staatsbosbeheer vindt het ook belangrijk dat bezoekers aan de Heuvelrug kunnen genieten van de omgeving, maar ook meer te weten komen over Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. 
Corien Koreman, boswachter van Staatsbosbeheer: ,,In elk seizoen biedt de natuur wel een bijzondere beleving. In de herfst kleuren de boombladeren overweldigend. In de stilte van de winter kun je zo maar oog in oog komen te staan met een ree. In het voorjaar kun je met een beetje geluk een bosuil in een boomholte zien zitten en misschien ziet u wel een zonnende ringslang tijdens een vroege ochtendwandeling! Via de route wandel je vanaf het vakantiepark zo de prachtige omgeving in. Hier wandel je over de heide, door eeuwenoude bossen en kom je bijvoorbeeld langs het Egelmeer en over De Elsterberg. Hier passeer je ook de Elsterkop. Dit is één van de hoogste punten van deze stuwwal. Vanaf dit bijzondere uitkijkpunt kunt je bij helder weer zelfs de windmolens aan de Eemdijk in de Flevopolder zien".

De route en het informatiepaneel werden geopend door de gasten en hun kinderen. Ze konden meteen genieten van de wandelroute onder leiding van de parkmanager Tim Rooijakkers. Daarnaast was Imker Kees Kampman aanwezig om te vertellen over de nieuwe samenwerking tussen hem en Landal in het kader van de bijen. Binnenkort wordt er een bijenkast geplaatst op het park om zo een steentje bij te dragen rondom de bijensterfte en het belang van de bij.