• Nanda van der Vliet, Hans Verloop en Denise Hulst roepen namens de werkgroep Kunstroute kunstnaars op zich aan te melden.

    Monique José Timmermans

Kunstroute Doorn Maarn terug in begin juni

MAARN Na de lustrumeditie vorig jaar met de Mid Summer Art Fair volgt dit jaar weer een Kunstroute in het eerste weekend van juni: op zaterdag 6 en zondag 7 juni in Maarn en Doorn. ,,Deze datum komt voor veel kunstenaars beter uit en we willen natuurlijk veel deelnemers." Ook andersoortige kunst dan beelden, schilderijen of fotografie zijn van harte welkom. ,,Kunstenaars die werken met glas, papier, textiel, wol of die gebruiksobjecten (industrial design) maken, kunnen een mooie aanvulling zijn op het gevarieerde aanbod. Zelfs muzikanten verlevendigen de Kunstroute", meent Denise Hulst.

Monique José Timmermans

Om potentiële deelnemers wegwijs te maken en vragen te beantwoorden organiseren de bestuursleden van de Kunstroute een inloop op zondag 16 februari tussen 15.00 en 17.00 uur bij NandARTa, aan de Kapelweg 16 in Maarn. In een ongedwongen sfeer kunnen de ervaren deelnemers uitleg geven. Advies is om een of meer foto's van werk mee te nemen. Dat praat wel zo makkelijk. Aanmelden voor deelname aan de Kunstroute 2020 kan tot half maart.

RUIMTE Er melden zich altijd kunstenaars aan die geen eigen ruimte hebben in Maarn of Doorn om bezoekers te ontvangen. ,,Gelukkig zijn er ook aanbieders van locaties, zoals het oude raadhuis waar twee kunstenaars zullen exposeren en deelnemers die samen exposeren. Mensen die het juist leuk vinden om hun tuin of schuur beschikbaar te stellen tijdens de Kunstroute kunnen we in contact brengen met kunstenaars zonder atelier. We kunnen zo een interessant breed aanbod samenstellen", aldus Nanda van der Vliet.

ONTVANGST Met een organisatorische verbetering achter de schermen is vorig jaar een grote slag gemaakt, bijvoorbeeld de inschrijving via de website. Voor bezoekers blijft het concept vertrouwd. Men wordt hartelijk ontvangen in de ateliers of speciaal gecreëerde expositieruimte van de kunstenaars.

De kunstenaars kunnen hun bezoekers zelf te woord staan en bieden graag een hapje of drankje aan. Er is een folder met de kaart en een app met alle locaties.

INTERACTIE ,,Vorig jaar hebben we op de interactie tussen de kunstenaars ingezet. Immers ieder is op zijn eigen locatie actief en kan niet bij elkaar op bezoek. Daarom is er voor de deelnemers een openingsborrel voorafgaand aan het kunstweekend en een paar weken nadien weer een borrel. Bovendien zal een aantal van hen bij de kennismaking met mogelijk geïnteresseerde deelnemers op 16 februari zijn. Deze bijeenkomsten zijn een bron van inspiratie, men leert elkaar kennen en daar heeft men ook in de rest van het jaar profijt van."

SPONSORING De Kunstroute is gratis toegankelijk voor publiek, een vrijwillige bijdrage wordt overigens op prijs gesteld. Hiervoor staan op elke locatie spaarpotten om een donatie te doen. Om de kosten te dekken gaat het bestuur actief aan de slag met het werven van sponsors.

Hans Verloop: ,,Tussen half februari en half maart gaan we langs bij de ondernemers in Maarn en Doorn om sponsorpakketjes te verkopen. Men krijgt een vermelding op de website met link naar de eigen website en staat met logo op de folder die op veel plaatsen beschikbaar komt."

Kunstroute Maarn Doorn: 6 en 7 juni 2020 van 12.00-17.00 uur. Aanmelden kunstenaars tot half maart via de website www.kunstroutedoornmaarn.nl. Inloop voor kunstenaars die geïnteresseerd zijn om deel te nemen 16 februari van 15.00-17.00 uur bij NandARTa in Maarn.