• OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kunst Atelier Route Leersum wordt eigen stichting

LEERSUM De Kunst Atelier Route (KAR) in Leersum is een zelfstandige stichting geworden. De banden met het Kunstgilde Heuvelrug blijven nauw, maar met een andere status hoopt het KAR-bestuur meer subsidies te kunnen verkrijgen en daarmee een stabiele financiële basis te leggen voor het steeds populairdere evenement.

door Edith Hazelzet

Voorzitter Karin Bluijs licht toe: ,,Alle bestuursleden zijn lid van het Kunstgilde en blijven dat ook. De afgelopen twee jaar organiseerden we met een klein, vast clubje binnen het Kunstgilde de atelierroute. Dat is erg leuk, maar ook veel werk naast de andere gilde-activiteiten, en bovendien kost het geld." Vandaar dat gekeken werd op welke wijze nieuwe financiële bronnen aangeboord kunnen worden. Een andere status bleek daarvoor noodzakelijk. Mocht er meer geld ter beschikking komen, dan hoopt de stichting de route uit te kunnen breiden met (performance)kunst op straat, onderweg van het ene atelier naar het andere. Ook wil het bestuur de PR verder professionaliseren. Daartoe zoekt men nog een vrijwilliger.

De zeventiende Kunst Atelier Route vindt plaats op 5 en 6 september. De overzichtstentoonstelling in het Gildehuis wordt op 29 augustus om 16:00 uur geopend door dorpswethouder Hans Nijhof. Meer informatie: kunstatelierroute.nl

* Lees meer in De Kaap/Stichtse Courant van donderdag 18 juni