• Archief BDUmedia

Kruising Appelgaard-Hoofdstraat afgesloten

DRIEBERGEN De kruising van de Appelgaard, de Hoofdstraat en Tussen de Dreven gaat maandag helemaal op slot. De afsluiting van een week is nodig om asfalt en een straatprint op de Hoofdstraat aan te brengen. Volgens wethouder Gerrit Boonzaaijer (SGP) is daarna het ergste leed op het centrale deel van de Hoofdstraat geleden.

Michiel Schaaij

Samen met burgemeester Frits Naafs bracht Boonzaaijer afgelopen vrijdag een bezoek aan ondernemers, die door de grootscheepse opknapbeurt van de Hoofdstraat worden getroffen. Een aantal winkeliers en restaurants zegt veel omzet door de werkzaamheden te missen. Vooral de recente vertraging bij het wegwerk moet het ontgelden.

BESTUURLIJKE WARMTE Volgens de gemeente was de vertraging te wijten aan ,,een aantal verrassingen" die onder het oude wegdek tevoorschijn kwamen. Burgemeester Naafs toont begrip voor de klachten van de ondernemers. ,,In deze situatie is een beetje bestuurlijke warmte wel gepast", vindt hij.

Intussen heeft Boonzaaijer een ,,goed gesprek" met de aannemer gehad. ,,We zetten alle druk erop om de hele reconstructie voor 31 juli af te ronden, zoals gepland", aldus de wethouder.