• Bezoekers konden tevoeren wel spieken wat voor bedragen er uitgedeeld werden en aan wie.

  Pander Roskam
 • 27 cheques vanaf 300 tot 2500 euro

  Pander Roskam
 • Muziekvereniging 'Ons Genoegen' maakte een muzikale entree

  Pander Roskam
 • Vrijwilliger Hans van Vliet reikt de cheque uit voor het Zendingshuis

  Pander Roskam
 • Lekkernijen van stichting Aroon

  Pander Roskam
 • Vrijwilliger Henk van het Loo reikte de cheque uit aan Hospice de Wingerd

  Pander Roskam
 • Ook de wilhelminaschool kreeg een cheque van 1000 euro

  Pander Roskam
 • Vrijwilliger Gerrit van Gelderen reikt de cheque uit aan Stichting Aroon

  Pander Roskam
 • Janny Brinkman reikte de cheque uit aan de Knuffelweide

  Pander Roskam

Kringloop Goed Zo! geeft omzet weg

AMERONGEN Er zullen niet veel kringloopwinkels zijn in Nederland die het hele jaar hard werken, spullen innemen en weer verkopen en dan op het eind van het jaar nagenoeg de hele omzet weggeven aan doelen die de ondersteuning hard nodig hebben. Toch is dat precies wat  kringloopcentrum Goed Zo! in Amerongen doet. ,,Kun je het nog mooier verzinnen?" was de retorische vraag die Wethouder Veldhuizen stelde in zijn openingswoord. Hij stelde ook dat hij van al zijn taken, dit één van de leukste vond.

 

Pander Roskam

Voorzitter Sonja Rinsma bedankte alle vrijwilligers van de kringloopwinkel voor hun inzet het afgelopen jaar ,,Zonder vrijwilligers en zonder kopers zou dit alles vandaag niet mogelijk zijn." In haar toespraak refereerde ze ook aan de vele harten die vandaag te zien waren in de oude tabaksschuur. 'Van harte delen wij uit' was het motto dit jaar.Het team van het kringloopcentrum had dit jaar bijna 37.000 euro te verdelen onder de goede doelen. Iedere cheque werd uitgereikt door een vrijwilliger, waardoor de sfeer heel ongedwongen was.Vertegenwoordigers van 27 instellingen, organisaties en verenigingen waren aanwezig om de cheques in ontvangst te nemen. De aanwezigen werden vandaag getrakteerd op lekkers dat gebakken was door de stichting Aroon (Thais voor: opgaande zon). Deze stichting haalt via het bakken van taarten geld binnen voor de toekomst van kinderen in Thailand. De cheque van 1000 euro wil de stichting onder meer besteden aan de opleiding van een schoolleider.

 

DOORGEVEN Opvallend dat veel ontvangers van een cheque het geld gebruiken om vaak in een andere vorm weer door te geven. De scholen in Amerongen gaan van het bedrag dat zij ontvangen, materiaal aanschaffen voor kinderen van vluchtelingen. Deze hebben vaak ander materiaal nodig waarvoor binnen het normale schoolbudget geen geld is. Basisschool 'De Wegwijzer' uit Overberg gebruikt het geld om muziekinstrumenten te kopen waarmee de school wil werken aan de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen.Bijzonder ook dat Mevrouw Gaasbeek die de vele vrijwilligers motiveert en aanstuurt om kleding te breien voor Moldavië, 300 euro kreeg om wol te kopen. Lang niet iedereen weet dat zij de wol vaak zelf betaald.

 

LOKAAL Afgezien van een aantal projecten wereldwijd waar Amerongers bij betrokken zijn, zijn de meeste ontvangers te vinden binnen het dorp. De heemkundige stichting wil de bijdrage gebruiken om haar archief in de Allemanswaard verder te digitaliseren. Via de website kunnen belangstellenden dan 24 uur per dag neuzen in het archief. Muziekvereniging 'Ons Genoegen' blies vandaag een vrolijk deuntje en is van zins om de bijdrage te steken in de vervanging van de versleten marsboekjes.Piet Hopman, vrijwilliger van het eerste uur vatte het feest samen in één zin: ,,Het vermogen, de inzet en betrokkenheid van alle vrijwilligers samengebald in dit feest van het uitdelen.