• Marc Satijn
  • Marc Satijn
  • Marc Satijn
  • Marc Satijn

Kraantje Pappie en StukTV openen vernieuwd Revius Lyceum

DOORN Het nieuwe schoolgebouw van het Revius Lyceum Doorn is op unieke, feestelijke wijze geopend. Woensdagmiddag begon de dag voor de leerlingen met een onverwachtse brandoefening. Zodra zij op het grote sportterrein achter het nieuwe schoolgebouw verzameld waren, bleek er geen brand, maar een groot feest te zijn. Speciale artiesten: Kraantje Pappie en Stuk TV.

,,Vandaag openen wij onze nieuwe school. En daar maken wij een heel bijzonder feest van", vertelde rector Ilse van Eekelen voorafgaand aan de 1.600 leerlingen, die allemaal deze week begonnen zijn met lessen in het nieuwe schoolgebouw. De opening van het nieuwe schoolgebouw was enkel voor de leerlingen, de opening voor de andere geïnteresseerden volgt pas in December. Dan is ook het buitenterrein volledig af.

MEET EN GREET Extra bijzonder was het voor Lieke Keuning, Willem Koppers, Filip Moersbergen, Olivia Reusing, Micha Veenendaal en Nathalie Zwart. Omdat zij woensdag jarig waren, kregen zij - na afloop van het optreden van StukTV- een meet en greet met de optredende artiesten.

De bekende Nederlandse artiesten werden voorafgegaan aan schoolDJ Luco, die het jonge publiek mocht aanzwengelen. Dat specifiek voor deze bekende artiesten werd uitgekozen, komt doordat de organisatie van openingsfeest in handen lag van een aantal Revianen. De eer was aan Pim Snippe, Magalie van Exel, Merel Tomassen en Lotte Langelaar om dit - samen met de schoolleiding - op te pakken.

OPENING Naast alle optredens werd ook officieel het gebouw geopend door de rector en onderwijswethouder Henk Veldhuizen. Samen met leerlingen Lars Arnoudts en Lara Makrani werd een om het gebouw heen gehangen lint doorgeknipt en viel het doek; het gebouw werd officieel geopend.

,,We hebben de speech maar zo kort mogelijk gehouden, zodat er meer tijd overbleef voor alle optredens", aldus Van Eekelen achteraf. In ieder geval is het schooljaar in een compleet nieuw schoolgebouw voor alle Revianen goed begonnen.