• Kees de Kroon
  • Kees de Kroon

Koren te beluisteren op bijzondere locaties

HEUVELRUG Het korenfestival op de Utrrechtse Heuvelrug is maandag van start gegaan met een welkomstwoord van de burgemeester en een gezamenlijke opening in het Cultuurhuis in Doorn. Tweede Pinksterdag zingen veertien koren uit de Utrechtse Heuvelrug op negen unieke locaties. Het publiek kan genieten van de unieke combinatie van koormuziek en het ervaren van cultureel erfgoed.

Veertien koren uit de Utrechtse Heuvelrug laten in een concert van 30 minuten hun eigen geluid horen, variërend van klassieke liederen uit de Renaissance en Barok tot songs uit musicals en zeemansliederen. Het zijn: Ridge Voices, Scherzando, Cappella Cantica, Doorns Vrouwenkoor Chante Encore, The Living Song, Waterzooi, Vinkenvocale, Millenium Mannenkoor, Jongeren theaterkoor The Hills are Alive, Stadtchor Berndorf (ten zuiden van Wenen), Maarnse Havenzangers, ManOverBoord, Het Vrolijke AZC koor uit Leersum en De Driemasters.

Er worden uitvoeringen gegeven in het Von Gimborn Arboretum, Kasteel Sterkenburg, de Historische Moestuin van Bartimeus, de Watertoren in Werkhoven, de Oranjerie van Huis Doorn, Buitenplaats Sparrendaal in Driebergen, de Tabaksschuur in Amerongen en in het Koetshuis van Kasteel Amerongen.

Op iedere locatie zijn steeds twee optredens van twee verschillende koren. Bij iedere locatie wordt ook een rondleiding of korte informatieve lezing gegeven. De concerten zijn allen gratis te beluisteren.

De organisatie is in handen van de Stichting Culturele Activiteiten Utrechtse Heuvelrug (SCAUH)

Meer informatie is vinden op www.scauh.nl