• Bestuursleden Inge Lagerweij-van Eeden en Arianne van Soest presenteren het nieuwe Magazine

    Marc Satijn

'Koningsdag in Doorn wordt weer groots'

DOORN De toevoeging van een lasershow, een lampionnenoptocht en 'koningsnacht' moet het succes van de Doornse Koningsdag uit 2015 gaan overtreffen. Waar toen duizenden bezoekers Landgoed Huis Doorn wisten te vinden, hoopt de Oranjevereniging ook dit jaar weer een succes te kunnen boeken.

Marc Satijn

 

Bestuursleden Inge Lagerweij en Arianne van Soest hebben er in ieder geval vertrouwen in. ,,Naast de vrijmarkt, de Aubade en de (kinder)activiteiten - die weer op Landgoed Huis Doorn zullen plaatsvinden - hebben wij er dit jaar voor gekozen om nóg verder te gaan dan vorig jaar", vertellen ze trots. Naast Koningsdag op 27 april introduceren zij op 26 april 'Koningsavond'. ,,Rond 20.45 uur vertrekt er een speciale lampionnenoptocht vanaf het Kampwegplein richting Huis Doorn onder begeleiding van de Koninklijke Harmonie", aldus Inge Lagerweij.

 

LASERSHOW De optocht zal eindigen op Huis Doorn, waar om 21.30 uur een lasershow te zien zal zijn. ,,We vonden dit een mooi alternatief voor het onbetaalbare vuurwerk. De show belooft een spektakel te worden, aangezien er gebruik zal worden gemaakt van diverse muziekstijlen - voor jong en oud - en een watergordijn", aldus Arianne van Soest.

 

AUBADE Traditioneel zal Koningsdag starten met de Aubade op het bordes van Huis Doorn. ,,Dit jaar hebben wij gehoor gegeven aan de maatschappelijke onrust over het oplaten van ballonnen. Daarom kunnen kinderen een bellenblaas, voorzien van het wenskaartje, ophalen bij de Oranje-Infostand. Met behulp van bellenkanonnen worden er dan een hoop bellen gemaakt."

 

WENSBOOM ,,Het wenskaartje kan vervolgens in een speciale wensboom worden gehangen. Hiermee willen wij voor een eenzame oudere uit Doorn een ontmoeting organiseren aan de keukentafel van burgemeester Naafs", aldus Van Soest. De trekking van de 'winnaar' is die middag tussen 12.00 en 14.00 uur.

Van 10.30 tot 16.00 uur zal de vrijmarkt plaatsvinden en zullen er roofvogelshows, Blomdance-optredens en een politiehondenshow zijn. ,,Ook hebben wij dit jaar een skelterrace, waarvoor men zich voor 13.30 uur moet aanmelden bij de infostand."

Gedurende de dag zijn er ook twee gezellige terrassen van De Oranjerie en de Brandweer. Just Us Coverband en een dj sluiten de dag tot 20.00 uur af op het terras van de Oranjerie.

 

Een plekje voor de vrijmarkt kan worden gereserveerd op de inschrijfdagen in De Koningshof. Op 14 april kunnen Oranjeverenigingsleden een gratis kraam reserveren tussen 19.00 en 21.00 uur. Niet-leden kunnen 16 april terecht tussen 10.00 en 12.00 uur voor 7,50 euro.

 

MAGAZINE Het volledige programma zal te vinden zijn in het huis-aan-huis magazine dat de eerste week van april wordt bezorgd. Het bestuur ondersteunen of bijdragen als vrijwilliger op Koningsdag? Mail dan secretariaat@oranjeverenigingdoorn.nl. Lid worden van de Oranjevereniging? Kijk dan op oranjeverenigingdoorn.nl.