• Archief BDUmedia

Koenestraat zes weken dicht door werkzaamheden

AMERONGEN De Koenestraat in Amerongen gaat op de schop. Onder meer wordt het kruispunt Koenestraat/Holleweg/Jan van Zutphenweg aangepakt en dat heeft tot gevolg dat de Koenestraat van en naar Overberg zes weken volledig wordt afgesloten. 

Samen met bewoners en bedrijven in en rondom de Koenestraat is een ontwerp opgesteld voor de herinrichting. Zo komen er verkeersplateaus op de kruispunten in de straat om verkeer af te remmen. Verder worden er voorzieningen getroffen om regenwater beter af te voeren en zal de riolering op bepaalde punten worden aangepakt/vernieuwd.

BIJEENKOMST Op maandag 4 maart wordt een informatiebijeenkomst gehouden voor bewoners en bedrijven in Amerongen en Overberg. Tussen 16.00 en 19.00 uur wordt in de Allemanswaard uitleg gegeven over de werkzaamheden die worden uitgevoerd. Ook wordt de planning besproken en is er ruimte voor vragen. 

ZES WEKEN AFGESLOTEN De werkzaamheden starten naar verwachting een week na de informatiebijeenkomst. Er wordt gestart met de herinrichting van het kruispunt Koenestraat/Holleweg/Jan van Zutphenweg. Tijdens de werkzaamheden aan dit kruispunt is de Koenestraat/Bergweg van en naar Overberg helemaal afgesloten voor een periode van zes weken. Er wordt een omleidingsroute aangegeven.

Daarna volgen de werkzaamheden aan de andere kruispunten op de Koenestraat. Het verkeer zal hiervan minder last ondervinden, omdat de Koenestraat dan wel bereikbaar is via andere straten. Tijdens deze werkzaamheden wordt doorgaand verkeer omgeleid via de Holleweg.