• Archief BDUmedia

Klaske Hofstee krijgt Koninklijke onderscheiding

DRIEBERGEN Klaske Hofstee uit Driebergen heeft dinsdgavond een Koninklijke onderscheiding uitgereikt gekregen door burgemeester Frits Naafs. De uitreiking was tijdens het 10-jarig jubileum van Stichting STOPhersentumoren.nl.

Hofstee is sinds 2007 oprichter en voorzitter van Stichting STOPhersentumoren.nl. De stichting behoort na tien jaar tot de grootste financiers van neuro-oncologisch onderzoek in Nederland. Zij helpt met het financieren van vooronderzoek het goed opzetten van grote gerandomiseerde wetenschappelijke onderzoeken naar hersentumoren. Zij is de bedenker en uitvoerder van Knuffel-Buddy.nl, het pluizige vriendje dat ieder kind behoort te bezitten in moeilijk tijden. Al meer dan 5000 kinderharten heeft de knuffel bereikt.

Hofstee is initiatiefnemer en beheerder van een besloten lotgenotengroep, waarin zij dagelijks hersentumorpatiënten en naasten begeleidt en adviseert. Zij heeft het boek ´1500 Hoofdzaken´ geschreven, waarmee zij de patiënt achter de hersentumor een gezicht geeft.

Haar verdiensten hebben zowel een nationale, internationale als mondiale uitstraling. Niet alleen is het werk wat zij verricht goed voor de Nederlandse hersentumorpatiënt, ook op internationaal niveau zijn de gevolgen van haar werk te merken. Zij heeft met haar financiering veel onderzoek mogelijk gemaakt.

Klaske Hofstee is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.