• Marc Satijn

Klaagzang over sporthal Steinheim

DOORN De Heuvelrugpolitiek is ontevreden over het beheer van sporthal Steinheim aan de Wijngaardsesteeg. Dat bleek maandagavond in de gemeenteraad. Sportwethouder Henk Veldhuizen (CDA) moet nog voor de zomer in actie komen, vinden de meeste partijen. Intussen is toekomstige woningbouw op het perceel op de lange baan geschoven, want volgens de wethouder kan Doorn de oude sporthal nog lang niet missen.

Michiel Schaaij

Terwijl scholen en sportclubs steen en been klagen over gebrekkig gymmateriaal en slechte schoonmaakbeurten, zijn buurtgenoten de overlast van Turkse en Marokkaanse bruiloften bij het inpandige partycentrum Raya beu. Onder aanvoering van D66 raadslid Dorien Schults uitte de gemeenteraad stevige kritiek op de gang van zaken en op Hydra Sport Beheer, het Brabantse bedrijf dat tot het eind van dit jaar verantwoordelijk is voor het reilen en zeilen in de sporthal.

NOORDKREET Voorzitter Bob van Lierop van sportkoepel HSI gebruikte de raadsbijeenkomst om zich met een noodkreet tot de gemeenteraad te richten. ,,De zaalsporten in Doorn lijden op dit moment een kwijnend bestaan. En dat is niet in de laatste plaats omdat ze een zwakke accommodatie hebben", aldus Van Lierop. Bovendien hebben sportclubs schade geleden doordat spullen in Steinheim zoek raken of worden ontvreemd. ,,De urgentie is groot", zo drukte Van Lierop de raadsleden en de wethouder op het hart.

KRITIEK Uit eigen waarneming kon Jasper van Geijtenbeek (SP) melden dat de beheerder soms nergens te bekennen is, terwijl er op hetzelfde moment volop wordt gesport in de accommodatie. Fractievoorzitter Chantal Broekhuis (CDA) drong er bij haar partijgenoot wethouder Veldhuizen op aan, de ergste problemen nog voor de zomervakantie aan te pakken. Ook de grootste oppositiepartij VVD sloot zich bij de kritiek aan, al waarschuwde het liberale commissielid Paul Kelder het college dat de gemeente de sporthal na 1 januari niet in eigen beheer moet nemen.

NIET AFBREKEN Overigens is afbreken van sporthal Steinheim voorlopig niet aan de orde. Volgens het nieuwe bestemmingsplan voor het zuidoosten van Doorn zouden op het perceel maximaal 35 woningen gebouwd mogen worden. Maar volgens wethouder Veldhuizen kunnen het gymnastiekonderwijs en de binnensport in Doorn de sporthal de komende jaren nog niet missen.