• Marc Satijn

Kinderopvang SKDD opent in WZC Beatrix

DOORN Kinderopvang SKDD opende afgelopen maandagmiddag een nieuw kinderdagverblijf in Woonzorgcentrum Beatrix van QuaRijn. Een aparte locatie voor een kinderopvang, maar beide organisaties hopen met de nieuwe vestiging op bijzondere wijze jong en oud samen te laten komen. ,,Op deze manier wordt Beatrix een dorpje op zich", vertelt QuaRijn-teammanager Zorg en Welzijn Henriette Peterse.

Marc Satijn

De opening werd op feestelijke wijze gevierd, waarbij de samenvoeging van jong en oud zichtbaar werd. De kleine Niek mocht samen met de oudere Beatrix-bewoonster mevrouw Van den Berg het lint van het kinderdagverblijf doorknippen In het bijzijn van wethouders Hans Nijhof en Henk Veldhuizen.

Het kinderdagverblijf, die de naam 'Het Speelpaleis' heeft gekregen, huisvest maximaal twaalf kinderen in de leeftijd van nul tot vier. ,,Een verticale groep noemen wij dat", vertelt SKDD-Manager Kinderdagverblijven Mirelle de Kruiff.

ONRUSTIG Het idee om een vestiging te openen in Beatrix kwam vanuit de SKDD zelf, die op zoek waren naar extra ruimte.Toch ontstond er nog enige twijfel of de komst van de kinderen niet te veel onrust zou veroorzaken voor de oudere bewoners. Nu de kinderen daadwerkelijk aanwezig zijn blijken de ouderen het  ontzettend leuk te vinden, iets wat wordt beaamd door de aanwezige bewoners bij de opening, die knikkend en lachend toekijken.

,,Ik woon er nu 'om de hoek', maar het is geweldig. Ik ben al een paar keer op visite geweest, want ik hou gewoon van kinderen", vertelt mevrouw Van den Berg, die zelf ook een groot aantal kinderen, kleinkinderen, achterkleinkinderen en achter-achterkleinkinderen op de wereld heeft. Niet voor niets wordt zij dan ook al gekscherend 'Oma Wil' genoemd door de kinderen van de SKDD. Bang dat de kinderen nu steeds bij haar op de kamer komen is Van den Berg niet. ,,Ze mogen altijd langskomen!"

ACTIVITEITEN Naast dat het kinderdagverblijf nog een eigen 'ontdektuin' zal krijgen, mogen zij ook gebruik maken van het onlangs geopende 'beweegpad' van QuaRijn. ,,Maar ook zullen wij diverse activiteiten doen met de kinderen die normaal alleen voor de bewoners zijn.

Activiteiten op dagbesteding zijn soms ook geschikt voor onze peutertjes... Daar verbind je al mee", aldus De Kruiff, die ook denkt dat het een toevoeging is dan ouderen kunnen komen voorlezen bij de kinderen en dat er samen gezongen kan worden.

DRANKJE Maandag maakten de kinderen in het begin van de middag al kennis met de ouderen door een welkomstcadeautje uit te delen: een blauw drankje. ,,De ouderen en de kinderen vonden het geweldig", vertelt SKDD-projectcoördinator Dorien de Best. ,,Het werd op prijs gesteld. Veel bewoners hebben kleinkinderen, maar die wonen vaak ver weg."

 

Op dit moment is de opvang al grotendeels gevuld, maar is er nog ruimte op de woensdag en vrijdag.

Info: skdd.nl