• Staatsbosbeheer

Kinderen De Schakel openen kabouterpad

LEERSUM In totaal 65 kinderen van basisschool De Schakel uit Leersum hebben vrijdag samen met Staatsbosbeheer het geheel vernieuwde kabouterpad in het Leersumse Veld feestelijk geopend. Met een rode puntmuts op zochten zij onder begeleiding van de boswachter naar kaboutertjes in het bos.

Na maanden van hard werken door het kabouterteam, een enthousiaste groep vrijwilligers van Staatsbosbeheer, was het eindelijk zo ver. Het vernieuwde kabouterpad in het Leersumse Veld op de Utrechtse Heuvelrug is klaar en feestelijk geopend. De kinderen van groep 1, 2 en 3 van basisschool De Schakel uit Leersum stonden om 09.30 uur al te popelen om het kabouterbos te ontdekken. Vanaf nu zijn alle kinderen welkom om óók het nieuwe kabouterbos te komen bezoeken.

KABOUTERFAMILIE Bij het startpunt kregen de kinderen een rode puntmuts en een kabouterboekje mee. Samen met ouders, leerkrachten en boswachters liepen zij een route van ongeveer 1 kilometer. Onderweg luisterden ze naar verhaaltjes uit het kabouterboek en deden ze kabouteropdrachten. De houten kabouters wezen de weg. Na afloop hebben ze allemaal een kabouter geverfd en kreeg iedereen een medaille. Hiermee zijn zij officieel lid van de Leersumse kabouterfamilie geworden.

VERBINDEN Staatsbosbeheer ziet het als een belangrijke maatschappelijke taak om kinderen en natuur met elkaar te verbinden. ,,Dat doen we door kinderen te stimuleren in de natuur te komen spelen, ervaren en leren. Onder andere door kabouterpaden aan te bieden die geschikt zijn voor kinderen vanaf 3 jaar. Zo kunnen ze op hun eigen manier ervaren dat natuur en mensen bij elkaar horen.''

OPENINGSTIJDEN Het kabouterpad is altijd vrij toegankelijk. Het boekje, een knapzak en de puntmuts zijn alleen in het weekend verkrijgbaar bij de Veldschuur aan de Maarsbergseweg 18a in Leersum. Na afloop ligt er een verrassing klaar. Prijzen: 2,50 euro per kind. Wil je een knapzak met eten en drinken er bij dan kost het 5 euro (bij inleveren van de stok en de zakdoek krijg je 2 euro retour). Honden zijn aangelijnd toegestaan. Het pad in onverhard en niet geschikt voor mindervaliden. Openingstijden: op zaterdag van 14.00-17.00 uur, op zondag van 11.00-16.00 uur. Meer informatie vind je via www.staatsbosbeheer.nl.