• Ook vorig jaar was het gezellig op de kerstmarkt in Driebergen.

    Guinhael Verheul

Kerstmarkt in centrum Driebergen

DRIEBERGEN De Traaij in Driebergen wordt vrijdag 8 december gehuld in kerstsferen. Dan vindt namelijk de kerstmarkt plaats in het centrum van Driebergen.

Danny van der Linden

De ondernemersvereniging Biz3B houdt jaarlijks in december de kerstmarkt aan de Traaij. Ook dit jaar zal de markt in het teken staan van winterse gezelligheid. Op de kerstmarkt zal dit jaar live muziek aanwezig zijn. Het zal een bijzondere avond worden. Ook een echte kunstijsbaan en een levende kerststal zullen niet ontbreken in het centrum van Driebergen waar jong en oud welkom is.

WARME  CHOCOLADEMELK Voor de inwendige mens zal ruimschoots worden gezorgd. Diverse kramen bieden eten en drinken aan. Hierbij valt te denken aan wafels, saté, oliebollen en poffertjes. Ook dranken als koffie, thee en warme chocolademelk zullen natuurlijk aanwezig zijn.

Dit alles zal plaatsvinden in een prettig verlichte setting die de Traaij extra sfeervol zal maken. Er worden, over de gehele dag, tussen de vier- en vijfduizend bezoekers verwacht. Mensen die met de auto komen kunnen hun auto op de normale parkeerplaatsen in het gebied kwijt. Er zullen geen parkeerplaatsen worden afgesloten.

LOKALE INSTELLINGEN De winkeliers aan de Traaij zullen met leuke acties en aanbiedingen aanwezig zijn op de kerstmarkt. Lokale instellingen worden dit jaar niet ruim vertegenwoordigd op het feestelijke evenement. Volgens de ondernemersvereniging zou dit kunnen komen door een gebrek aan kennis onder deze instellingen.

Sportverenigingen en andere instellingen zijn van harte welkom om tegen een gereduceerd tarief een kraam te huren. Wel zullen de Rotary en de Kankerbestrijding aanwezig zijn op de kerstmarkt.

Een lokale instelling die wel vertegenwoordigd wordt op de kerstmarkt in Buurthuis De Brug. Evita Hendriks is een van de aanwezigen namens het buurthuis. ,,Het lijkt een beetje traditie te worden dat Buurthuis De Brug aanwezig is bij de kerstmarkt", vertelt zij. ,,Dit jaar zullen we heerlijke erwtensoep verkopen. Dan kunnen mensen na het schaatsen weer een beetje opwarmen."

Ook krijgen belangstellenden de kans om mee te doen aan een loterij. ,,Dit is voorgaande jaren succesvol gebleken. Mensen steunen zo het buurthuis en dingen mee naar leuke prijzen", weet Hendriks die zich verheugd op de kerstmarkt. ,,Wij hebben er nu al zin in."

WARM AANKLEDEN De ondernemersvereniging BIS 3B roept iedereen op zich warm aan te kleden en gezellig naar de kerstmarkt te komen op 8 december aan de Traaij van 15:00 tot 21:00 uur. De organisatie verzoekt mensen niet over de markt te fietsen.