• Marc Satijn

Kameleon terug naar nieuwbouw

DOORN Leerlingen van OBS de Kameleon in Doorn hebben voor het eerst les gehad in hun nieuwe schoolgebouw aan de Van der Leelaan. Na een lange periode verdeeld over meerdere basisscholen te hebben gezeten -vanwege de nieuwbouw- mochten ze afgelopen week éindelijk terug. ,,De kinderen reageerden fantastisch, maar bezorgd", aldus schoolleider Esther Tempelaar.

Marc Satijn

Volgens Tempelaar waren ze vooral bang dat ze de weg niet zouden kunnen vinden. ,,Maar dat is na dag één al helemaal goed gekomen." Dat de leerlingen nu al terugkeren en niet pas na de zomer is met opzet bedacht door de schoolleiding. ,,Enerzijds willen wij een nieuw gebouw niet leeg laten staan, maar anderzijds is het voor de leerlingen en docenten fijn om alvast te kunnen wennen. En… groep acht kan echt hier afscheid nemen."

De school heeft dan ook een complete metamorfose ondergaan. Afgezien dat het van één bouwlaag naar een tweede, extra verdieping is gegaan, maakt ook de centrale hal nu deel uit van het leslokaal. ,,Het is een andere manier van lesgeven… 'flexibel' leren. De kinderen krijgen uitleg in hun eigen klas, maar mogen vervolgens zelf een plekje uitkiezen waar zij het beste hun 'taken' kunnen maken", legt Tempelaar uit.

Een volgens haar niet nieuw, maar vernieuwend systeem. ,,Zo gebruiken wij ook vaste, eigen plekken meer, maar grote gezamenlijke tafels en banken in de klas." Daarnaast werkt de school nu met leerpleinen, hebben ze een keuken in de hal, een 'eigen' lerarenkamer en een flinke berging.

PLEIN Een grote inzamelingsactie van ouders en leerlingen heeft er tevens voor gezorgd dat de Kameleon net even een iets mooier schoolplein kan krijgen dan eerst de bedoeling was. ,,We hebben in totaal 43.769 euro opgehaald", zegt Tempelaar trots. Ouder Maike Dittmar, een van de ouders uit de speelpleincommissie,   dat er nu nog een pannaveld, een zandbak, een duikelrek en een tafeltennistafel moet worden geplaatst. ,,Maandag 10 juli is in ieder geval de oplevering", zegt Dittmar, die iedereen bedankt die zich hiervoor heeft ingezet.

Begin oktober volgt de officiële opening van het schoolgebouw. ,,Pas dan zijn wij er echt aan gewend en kunnen wij het gaan vieren", stelt de schoolleider. Wat de datum exact gaat worden, is nog niet bekend.