• Michiel Schaaij

Kaapse Hof kan van start

DOORN Met een hamerslag gaat de gemeenteraad volgende week donderdagavond akkoord met de bouw van een nieuwe woonwijk op het voormalige Kraanterrein. Onder druk van de Heuvelrugpolitiek is het aantal nieuw te bouwen seniorenwoningen verhoogd van twee naar drie. Voorwaarde van projectontwikkelaar Slokker Vastgoed is wel, dat hij erin slaagt om de extra seniorenwoning daadwerkelijk aan de man te brengen. Er komen definitief geen appartementen voor senioren in de Kaapse Hof.

NOODZAAK Verschillende bezoekers aan een informatieavond over het plan hadden afgelopen zomer aangedrongen op de bouw van appartementen voor oudere inwoners. Ook voormalig CDA-wethouder Wim Doelman brak daarvoor een lans, in een ingezonden brief aan deze krant. Volgens Doelman negeert het college de noodzaak van meer seniorenhuisvesting in Doorn. Een complex met seniorenwoningen in de Kaapse Hof zou de doorstroming op de lokale woningmarkt een flinke impuls kunnen geven.

MOTIE Vanuit de politiek kreeg Doelman enige steun van zijn partijgenoot Teunis Reedijk, die samen met ChristenUnie raadslid Dick Karssen een motie voorbereidde. Maar tijdens de commissievergadering van afgelopen donderdag

bleken beide partijen genoegen te nemen met de toezegging van wethouder Gerrit Boonzaaijer (SGP) en de projectontwikkelaar om één extra seniorenwoning in te passen, mits die verkoopbaar blijkt.

VOORZETJE Voor SP-raadslid Lyander Schmitz ging die belofte niet ver genoeg. Schmitz zei liever tien gestapelde seniorenappartementen in het plan te zien. Maar dat voorzetje werd door de woordvoerder van de projectontwikkelaar niet ingekopt. Onderzoek in 2010 zou hebben uitgewezen, dat gestapelde appartementen voor ouderen op deze plek stedenbouwkundig niet mogelijk is.

GASAANSLUITINGEN Op de braakliggende grond tussen de Dorpsstraat, de Oude Woudenbergseweg en de Acacialaan mag projectontwikkelaar Slokker nu zijn 2-onder-1-kappers en rijtjeshuizen in de vrije sector laten bouwen. Over de mogelijkheid om de nieuwe woonwijk zonder gasaansluitingen te bouwen, kwam donderdagavond nog geen duidelijkheid. In antwoord op vragen van D66-raadslid Wim Hak liet de ontwikkelaar weten, dat die ambitie er wel ligt, maar dat de haalbaarheid ervan nog wordt onderzocht.