• (v.l.n.r.) Frederique Hemler, Mariétte Koens, Andrea Carola Crainic, Fama Koning en Bas Verheijden.

    Babs Bouwman

Jonge prijswinnaars in concert in Driebergen

DRIEBERGEN Jonge prijswinnaars van het Muziekcirkel Klassiek Muziekconcours treden op in het kamermuziekconcert Maestro's van Dichtbij, dat op 9 december plaatsvindt in de Grote Kerk in Driebergen. Bas Verheijden, Initiatiefnemer van de kamermuziekserie begeleidt de muzikale talenten samen met zijn gerenommeerde muziekensemble Atlantic Trio. Pianist Verheijden is heel blij met het laagdrempelige muziekconcours op de heuvelrug: ,,Het laat ons zien hoeveel jong muzikaal talent er is in onze omgeving". Het concert is niet voor niets getiteld Maestro's van morgen.

Babs Bouwman

Qua lengte en programmering is het concert niet alleen geschikt voor volwassenen, maar ook voor kinderen vanaf 8 jaar. Een volwaardig programma, waarbij alle stukken fijn zijn om naar te luisteren. Het Atlantic Trio begint met een warmbloedig romantisch stuk, dat de decemberkou doet verdwijnen.

En daarna zal het trio écht samenwerken met de jonge musici. Allen spelen zij solostukken en als feestelijke afsluiting van het concert speelt iedereen samen enkele delen van een mooi duet van Shostakovich, gearrangeerd door Bas Verheijden. Kersverse winnaar van het muziekconcours van dit jaar is violiste Frederique Hemler (17) uit Maarn: ,,Ik weet zeker dat het een prachtig concert wordt met al die instrumenten". Zelf speelt zij die middag een stuk uit de Roemeense Dansen van Bartok.

VIRTUOOS Andrea Carola Crainic (12) begint met een mooi pianostuk: ,,Als ik speel ga ik in de muziek zitten en vergeet ik alles om me heen." Celliste Fama Koning (13) speelt een heel prachtig en langzaam stuk. Zij won het concours in 2016, zit op de academie muzikaal talent en wil later graag naar het conservatorium. Prijswinnaar 2017 Klarinettist Mariette Koens (18) speelt het laatste deel van het klarinetconcert van Weber: een virtuoos en heel snel stuk. Het trio-arrangement van het orkest laat haar hierin nog meer stralen. Mariette volgt één dag in de week de vooropleiding klassiek klarinet in Amsterdam.

Al met al biedt Maestro's van morgen een afwisselend programma en vooral heel leuk om te zien hoe de muzikale samenwerking tussen jong en oud zal zijn. ,,De ontwikkeling van de jonge talenten gaat als een raket en voor het publiek moet dat een geweldige ervaring zijn", aldus Bas Verheijden.

Iedere liefhebber van klassieke muziek kan op zondagmiddag 9 december zijn hart ophalen in de zaal met prachtige akoestiek van de Grote Kerk in Driebergen. Kaarten à 15 euro zijn verkrijgbaar bij Boekhandel Jacques Baas en CD Artline. Of op de avond zelf aan de zaal. Toegang t/m 27 jaar is gratis. Kom luisteren naar deze aanstormende muzikale talenten: beslist een waardevolle besteding van een verloren middag tussen Sint en Kerst.

Meer informatie op www.basverheijden.com