• Pixabay

John en Henny Achterberg maand vast door vakantie Turkse rechters

LEERSUM De Leersumse John en Henny Achterberg hebben bijna een maand onterecht vastgezeten in Turkije. Dit omdat het Turkse rechtssysteem de gehele maand augustus op vakantie was. Dat meldt de gemeente in een persverklaring. Inmiddels is het echtpaar weer terug in Nederland.

Het echtpaar is op vrijdag 10 augustus aangehouden na miscommunicatie tussen hen en het vliegveldpersoneel. Donderdag 6 september is de zaak voorgekomen in Turkije en heeft de rechter geoordeeld dat ze onschuldig vast hebben gezeten.

John en Henny Achterberg zijn inmiddels weer terug in Nederland, maar openen hun bloemenwinkel pas op maandag 1 oktober weer. ,,Op dit moment hebben zij vooral behoefte aan rust in hun eigen vertrouwde omgeving. Zij hebben tijd nodig om hetgeen hen overkomen is in Turkije te verwerken en de draad weer op te pakken in Leersum. Langs deze weg willen ze iedereen bedanken die met hen heeft meegeleefd en hen heeft gesteund in de afgelopen periode. Het heeft hun enorm goed gedaan", staat te lezen in de verklaring van de gemeente.