• Frits Naafs

Janny van der Heijden in jury Gouden Soeplepel

HEUVELRUG Janny van der Heijden, bekend van Heel Holland Bakt, heeft toegezegd in de jury plaats te nemen van de soepwedstrijd 'De Gouden Soeplepel' op de Utrechtse Heuvelrug. Dit was te zien in een zogenaamde Fritsvolg op het Twitteraccount van Frits Naafs. De burgemeester vroeg de relatief nieuwe inwoonster van Driebergen - ze woont op Buitenplaats Sparrendaal - voor het evenement, dat op 19 januari plaatsvindt in Cultuurhuis Pléiade in Doorn.

Edith Hazelzet

Janny van der Heijden zal samen met Frits Naafs en chef-kok André van Alten van La Provence (Michelinster) bepalen wie de lekkerste soep van de Heuvelrug maakt. De organisatie van 'De Gouden Soeplepel' is opgetogen, dat 'het leukste jurylid van Nederland' meewerkt en roept inwoners, ondernemers en organisaties op om zich nog snel in te schrijven via goudensoeplepel@gmail.com.

VERBINDEN ,,Er zijn nog een paar plaatsen, maar vol is vol", aldus Anne-Marie Zwanink van de soepwedstrijd. ,,De gedachte achter de wedstrijd is dezelfde als die achter onze Dorpssoep: mensen met elkaar verbinden, elkaar ontmoeten door samen iets te maken. Dit keer willen we de 'hele' Heuvelrug op de been krijgen. Als je als straat, vereniging of wat dan ook meedoet, trek er dan ook mensen bij die dat vanuit zichzelf misschien niet zo snel doen. Zorg zo echt voor een bindende soep."

PRESENTATIE Er wordt op 19 januari gestreden om de Gouden, Zilveren en Bronzen Soeplepel. Hierbij zijn de smaak en de presentatie van de soep doorslaggevend, maar is ook het verhaal over achter de soep van belang. ,,Soms zit er geschiedenis achter het recept of de makers. Die mogen zij straks in een minuut vertellen bij presentatie van hun soep tijdens de wedstrijd."

Andere vereiste is dat er minstens één lokaal ingrediënt gebruikt wordt. Tot besluit van de korte vlog spoort Janny Van der Heijden de deelnemers aan vooral goed te oefenen.