'Jammer dat we dit stekje gaan verlaten'

MAARN Nog een laatste keer exposeren de kunstenaars van Perron 3 in het oude vertrouwde stationsgebouw van Maarn. Op eerste en tweede paasdag is tussen 12.00 en 17.00 uur eigen kunst te zien, maar ook veel foto's uit de ruim honderdjarige historie van het pand zelf. Daarna verhuizen de meeste kunstenaars naar de Tiko-loods op de grens van Woudenberg en Maarsbergen. ,,We gaan er nog een heel gezellig weekend van maken."

Monique José Timmersmans

Jacqueline Smets haalt herinneringen op: ,,Natuurlijk is het jammer dat we dit stekje gaan verlaten. In op de kop af 15 jaar hebben we hier veel gewerkt maar ook activiteiten georganiseerd. De atelierroutes, eigen exposities en gastexposanten, een toneelgezelschap, kinderactiviteiten, muziekvoorstellingen en tijdens de viering van het 100-jarig bestaan de aankomst van 'Kaiser Wilhelm'. Naast het hebben van een eigen atelierruimte is het is echt vanaf het begin onze bedoeling geweest leuke dingen voor Maarn en omgeving te organiseren. En door de unieke ligging trokken we ook veel wandelaars en fietsers uit de omgeving."

TIKO-LOODS Nu staat de verhuizing naar de Tiko-loods op stapel. ,,We baalden in het begin natuurlijk enorm, maar dit stationsgebouw moet echt opgeknapt worden om behouden te blijven voor de toekomst. Met het begrip groeit ook de zin om ergens anders weer verder te gaan. De schilders en de hakkers - er zijn er nog meer welkom - gaan een ruimte delen in de loods. Geen romantisch pand, maar wel een grotere groep kunstenaars, die van de loods bijna een kunstenaarsdorpje maken. Het biedt ook weer nieuwe kansen en uitdagingen. En daar hebben we zin in."

De naam Perron 3 blijft en de website www.perron3.nl ook. ,,Die naam zullen we straks wel vaker moeten uitleggen, dat is dan weer een leuk verhaal", lacht Smets. De nieuwe locatie is ook makkelijk en leuk op de fiets te bereiken. Daar waar de Andersteinweg uitkomt op de N226 is de loods schuin aan de overkant.