• Waar het vorig jaar de eerste dag nog hagelde, ging dit jaar het Bosbad open in de stralende zon.

    Edith Hazelzet

'Ja, we mogen weer!'

LEERSUM Binnen een half uur lagen zaterdag vele vaste bezoekers in het Bosbad. Weken keken zij uit naar de seizoensopening. Er waren alleen maar lachende gezichten te zien in het water dat door een foutje warmer was dan normaal. Pure wellness dus in het mooiste buitenbad van de provincie; dit jaar gerund door de nieuwe bedrijfsleider Miranda Visman.

Edith Hazelzet

Om 10:00 uur stonden de eerste bezoekers al te popelen tot het hek van het Bosbad open ging. Na het doorzoeken van de bak vol met abonnementen, kon eindelijk de lang gewenste duik volgen. 'Doorkomen' was niet aan de orde met 26 graden op de thermometer, zodat 'Heerlijk!' de meest gehoorde kreet was. Een licht euforisch gevoel maakte zich van de zwemmers meester.,,Het is niet te vergelijken met zwemmen in een binnenbad", aldus een bezoeker. ,,Hier geen benauwde lucht vol chloordampen, maar zacht water, zon en wind. En het blijft prachtig in die kuil tussen al dat groen."

 

50.000? Dat beaamt Miranda Visman, dit seizoen fulltime als bedrijfsleider actief namens Sportservice Veenendaal. ,,Het is een heerlijke plek om te werken. De hele zomer ben je buiten. Ik begin met plezier aan mijn vijfde jaar hier." Haar streven is vooral een veilig badseizoen, waarvan zij hoop dat het qua bezoekersaantal weer eens boven de 50.000 bezoekers uit zal komen. Ze is niet van plan veel te veranderen: ,,Wat goed loopt moet je zo laten. Een aantal bekende gezichten uit Veenendaal komt niet meer terug, maar voor hen staan al anderen klaar. Met een team van 25 medewerkers gaan we er alles aan doen om er een geslaagd seizoen van te maken."

 

VRIJWILLIGERS Tien tot twaalf vrijwilligers werken daarnaast nog eens aan het onderhoud van de machines en het omringende groen. ,,Ik zou graag nog iemand vinden die als vrijwilliger het organiseren van activiteiten wil oppakken. Ik verwacht daar zelf geen tijd voor te hebben. Wie dit leuk vindt om te doen, mag zich melden via onze website."

De drie baden zijn de afgelopen maanden flink opgeknapt, al is dit niet direct zo zichtbaar met het water erin. In lege toestand kregen zij een nieuwe coatinglaag, zijn de randen gekit en werden ze geschilderd. Het peuter- en kleutergedeelte is voorzien van nieuwe waterspeeltoestellen, en de douches kregen een nieuwe ketel: ,,Het water ervoor wordt nu verwarmd door zonnepanelen, alles bij elkaar comfortabeler dan het de afgelopen jaren soms was." Deze verandering wordt meteen opgemerkt en gewaardeerd na afloop van de eerste zwempartij. Niet alleen banentrekkers maar ook kinderen vonden deze eerste dag hun weg al naar het Bosbad, om gillend van de glijbaan en 'de hoge' af te gaan.

 

VOORSEIZOEN Het Bosbad is in het voorseizoen door de week geopend van 07.00 tot 09.30 uur en van 13.00 tot 19.00 uur, en op zaterdag en zondag van 10.00 tot 18.00 uur. Banen trekken kan op dinsdag- en donderdagavond ook 's avonds tussen 19:30 en 20:30 uur. Vanaf 1 mei is het ook mogelijk om zwemlessen te volgen. Kijk voor meer informatie over het Bosbad op www.bosbad-leersum.nl.