• Dorpsjournalist.nl

Inwoners Driebergen willen meepraten over winkelverhuizing

DRIEBERGEN Het nieuwbouwplan van supermarktketen Aldi aan de Appelgaard ligt nog steeds onder vuur. Een groep inwoners dringt aan op een alternatieve locatie voor de Duitse prijsvechter. Volgens Hans van den Bosch van de initiatiefgroep willen Driebergse architecten, horeca-ondernemers, projectontwikkelaars, geldschieters en juristen graag meedenken over een betere invulling van de Appelgaard.

Michiel Schaaij

VOLHARDEN Boze buurtbewoners startten vorig jaar een digitale petitie om de nieuwe Aldi-supermarkt aan de Appelgaard tegen te houden. Ze zamelden daarmee een kleine vierhonderd handtekeningen in en zeggen nu te volharden in hun verzet. ,,We vragen de gemeente met klem om het verzoek tot wijziging van het bestemmingsplan niet te honoreren en geen bouwvergunning af te geven", aldus Van den Bosch. Hij vindt het ,,van de zotte dat op de mooiste locatie in het centrum van Driebergen een supermarkt van ruim 1100 m2 wordt gebouwd".

De bezwaarmakers zeggen ,,niet alleen maar nee" te willen roepen. De tegenstanders van een Aldi supermarkt aan de Appelgaard willen meedenken over alternatieven. Woordvoerder Hans van den Bosch betwijfelt of het Aldi-concern alle uitwijkmogelijkheden wel goed heeft bekeken.

* Lees meer in Stichtse Courant van donderdag 18 juni.