• Het team van Parc Broekhuizen heeft veel zin in het event Chefs at the Parc.

    Babs Bouwman

Internationaal gourmet festival bij Parc Broekhuizen

LEERSUM Een kook experience met meer dan vijftig Michelin-sterren. Parc Broekhuizen houdt van 24 tot en met 27 mei het 'Internationaal Gourmet Festival Chefs at the Parc'. Vier dagen lang zullen de meest vooraanstaande sterrenchefs ter wereld hun kookkunsten ten toon spreiden tijdens lunches en diners. In het Botanisch Taste Center in het Koetshuis en in en om het Restaurant Voltaire, dat sinds vorig jaar in het bezit is van een Michelinster. Een unicum, want nog nooit eerder waren er in Europa zoveel kooktalenten bij elkaar.

Babs Bouwman

Vier inspirerende dagen, waarbij de onderlinge vriendschap van de chefs, zich uit in prachtige gerechten voor diner of lunch. Buiten dat gasten het gevoel krijgen dat ze iets fantastisch eten, is het een bijzondere ervaring en een culinaire smaakexplosie van veel verschillende culturen. De chefs uit Singapore en Thailand, en verder uit bijna alle Europese landen, brengen hun verschillende kookstijlen samen. ,,Je moet het zien als een culinaire reis over de hele wereld, maar dan op één plek", vertelt manager Anita Bos. Zeven mooie gerechten met wijn, dat is wat gasten kunnen verwachten.

TROTS Driesterrenchef Jan Jacob Boerma is al jaren bezig om Nederland op culinair gebied verder op de kaart te zetten. Traditioneel gezien is de Nederlandse keuken niet vergelijkbaar met een Franse, Italiaanse of Aziatische keuken. Maar chefkok Boerma vindt dat we trots mogen zijn op de kwaliteit van de gerechten die Nederlandse koks bereiden. Hij vindt het fantastisch om de beste chefs van de wereld te laten zien welke ontwikkeling de Nederlandse keuken doormaakte.

FRIS Voor chefkok Robert Poel betreft is de grootste uitdaging om alles in goede banen te leiden. Alle kracht en emotie komen deze dagen samen in de keuken van restaurant Voltaire. Leerzaam, want op één avond zijn er wel veertig chefs aan het werk. Dat vergt een strakke logistieke organisatie. Gelukkig heeft Poel daarnaast ook tijd zijn eigen heerlijke gerechten te bereiden: ,,Fris, goed verteerbaar en met veel smaak", zo typeert de chefkok de kookstijl van hem en zijn collega chefkok Thomas Diepersloot. Weinig boter en room. En veel groenten en vis.

WAARDEREN Anita Bos: ,,Sinds 1 januari werken wij samen met het Prinses Máxima Centrum in Utrecht. Op een subtiele manier vragen wij hier aandacht voor, omdat wij beseffen dat eten en drinken voor zieke kinderen heel belangrijk is. Per gast staan wij een bedrag af dat bestemd is voor de materialen van het activiteitencentrum, cruciaal voor therapie van patiënten. We hopen dat gasten dit waarderen en open staan er iets mee te doen."

Van 24 tot en met 27 mei brengt Parc Broekhuizen sterrenchefs met aanzien bij elkaar. Een unieke ervaring waarbij historie, kunst en culinair onder één dak samenkomen. Voor reserveringen of vragen: chefsattheparc@parcbroekhuizen.nl.

Meer informatie op www.chefsattheparc.nl