Ingezonden brief: schande

HEUVELRUG De gemeente klimt uit het dal, althans dat valt te lezen in de Kaap van donderdag 24 september. Mede daarom is er maar liefst € 200.000 beschikbaar voor de viering van het 10 jarig bestaan van de fusiegemeente. Hoe durven ze!!

Wethouder van Dongen zegt: ,,We zijn niet opeens rijk geworden dus we moeten niet meteen met geld gaan gooien." En wat is dit dan? Twee ton voor een feest!

Er valt helemaal niets te vieren. Nadat de fusie van de vijf gemeenten de bewoners door de strot is geduwd is het niets anders dan kommer en kwel geweest. Veel geknoei met aankoop van grond, het schadeloos stellen van aannemers, de bouw van het Versaille van Doorn (gemeentehuis) dat veel te megalomaan bleek te zijn maar wel erg veel geld koste. Niet voor niets opgestapte wethouders die tot op de dag van vandaag nog steeds wachtgeld genieten.

De verbouwing van de dienstwoning van de burgermeester dat financieel uit de hand liep. Voormalige gemeentehuizen waarvan men dacht de hoofdprijs te kunnen krijgen en tot op heden leegstaan,en ga zo maar door. Het heeft dan ook allemaal geleid dat deze gemeente onder curatele geplaatst werd. Om dan nu over een feest te beginnen op kosten van natuurlijk weer de inwoners geeft naar mijn mening dan ook aan dat dit gemeentebestuur totaal geen normbesef kent.

Wij burgers hebben dat de afgelopen tien jaar wel kunnen merken,de OZB steeg ieder jaar ongekend en ook de afvalstoffenheffing ging telkens weer omhoog terwijl we ongevraagd steeds meer kliko's krijgen om het zelf allemaal te mogen uitzoeken, (kosten: anderhalf miljoen). Maar tot verhoging van de heffing leidt dit niet aldus wethouder Hans Nijhof in de Kaap van 29 januari.

Nu negen maanden later is te lezen dat volgend jaar deze heffing toch weer verhoogd gaat worden met als argument dat het kostendekkend moet worden, iets wat we ook al jaren horen.

Kortom, totaal geen reden voor een feest en al helemaal niet wanneer je bedenkt dat er nog heel wat dient te gebeuren in onze gemeente waarmee veel geld gemoeid is. Dan kunnen die twee ton wel beter besteed worden. Schande!

P.J. Hilligehekken, Amerongen.