• Stichting Nationale Inbraakpreventie Weken

Inbraken in schilderswijk

DOORN De schilderswijk is deze maand in trek bij het inbrekersgilde. In korte tijd zijn er in de omgeving van de Berkenweg en de Mesdaglaan drie inbraken gepleegd, zo bevestigt burgemeester Frits Naafs. Wijkagent Jan Jaap van Eckeveld heeft inmiddels gesprekken met bewoners gevoerd. ,,De politie gaat in die wijk vaker surveilleren", belooft Naafs.

Michiel Schaaij

KRAKEN Een 'inbraakgolf' wil Naafs de reeks kraken niet noemen. Volgens hem zijn er sinds begin juni in de hele gemeente acht inbraken gemeld. ,,Dat zijn er wel acht te veel, maar het is geen ongewoon aantal", aldus Naafs. Tussen begin januari en eind april was er volgens politiecijfers sprake van 27 geslaagde inbraakpogingen. Dat is fors minder dan de 42 inbraken in de eerste vier maanden van 2017.

VOORZORG Naafs wijst erop dat verlaten woningen tijdens de aankomende vakantieperiode een geliefd doelwit van inbrekers vormen. Hij raadt inwoners aan om afspraken met de buren te maken. ,,Als die elke week de kliko buiten zetten, kan dat inbrekers afschrikken. We hebben het nooit helemaal in de hand, maar je kunt zelf wel een aantal voorzorgsmaatregelen nemen", aldus de burgemeester.