• Marc Satijn
  • Theo Schippers
  • Theo Schippers
  • Theo Schippers

IJsbaan gedupeerd door schatzoeker met metaaldetector

DOORN Een grote schok voor de vrijwilligers van de Doornsche IJsclub donderdagochtend. IJsmeester Theo Schippers trof bij de vereniging naar eigen zeggen een honderdtal gaten aan in het grasveld rondom de asfaltbaan. „Blijkbaar heeft er iemand met een metaaldetector geprobeerd spullen te zoeken", verklaart Schippers.

Woensdagavond rond 22.30 uur vertrok Schippers - na het organiseren van een AED-cursus - van het terrein aan het ijsbaanlaantje in Doorn om de ochtend daarna om 9.00 uur terug te keren. „In de avond was er niets aan de hand, maar de volgende ochtend zal het veld vol gaten. Ik dacht eerst dat het wellicht een mol was of ander ongedierte, maar dit was volgens een bestrijder niet mogelijk", aldus de ijsmeester.

METAAL Bij het dichtgooien van de gaten ontdekte Schippers dan ook iets opmerkelijks: „Overal lagen plastic en metalen resten. En de gaten leken met een schop te zijn gemaakt." Vrijdagochtend heeft de ijsmeester dan ook een viertal getuigen gesproken die een man met metaaldetector aan het werk hebben gezien. „Een man van tussen de 30 en 40 jaar, rijdend in een Hyundai lease-auto die geparkeerd stond bij sporthal Steinheim", aldus Schippers, die vrijdagochtend vanaf half 6 'ochtends bezig is geweest met een eigen 'buurtonderzoek.

„Al met al heeft dit ons een dag werk gekost. Op 1 juli is er ook nog eens een grasvolleybaltoernooi op ons terrein, dus ik hoop dat het dan weer goed is!"

GETUIGEN Volgens de ijsmeester is er überhaupt niets meer te vinden op de baan. üDeze is ooit een meter diep uitgegraven, dus alle waarde is er wel uit." Hij hoopt dan ook dat er meer mensen zijn die wellicht iets vreemds hebben gezien rondom de ijsbaan tussen woensdagavond en donderdagochtend. üDit moet niet kunnen", zegt hij stellig. Schippers verzoekt getuigen om contact op te nemen via 06-53228413, zodat hij kan voorkomen dat dit nogmaals gebeurt.