Huis Doorn is klaar voor de kerstfair

DOORN Ruim zeventig standhouders exposeren van 16 tot en met 18 december tijdens de Kerstfair Huis Doorn. Bezoeker kunnen op het museumterrein aan de Langbroekerweg in Doorn wintershoppen en inspiratie opdoen voor de feestdagen, maar daarnaast ook een bezoek brengen aan het museum van Huis Doorn. ,,Het is een bijzondere samenwerking met alle partijen", aldus organisator Claudia Beaumont.

Beaumont organiseerde eerder al op hetzelfde terrein de Country Fair en Puur Doorn, maar weet na jaren de Utrechtse Heuvelrug weer te vinden. ,,Wij zijn heel content met de inhoud van de beurs", vertelt ze enthousiast. Het terrein voor het kasteel is dan ook tot de millimeter gevuld met tenten. ,,Het verbaasde ons dat wij er ruim zeventig stands op kwijt konden."

Het streven was voor Beaumont om het niveau van de beurs hoog te houden. ,,Het is echt een lifestyle evenement met een knipoog naar de Kerst. Wij bieden producten met een verhaal. Je wilt dat het meer is dan alleen een product als je er geld in investeert."

ACTIVITEITEN Naast de zeventig standhouders wordt er ook live gezongen. ,,Zo hebben wij alle dagen een koor dat Christmas Carols zingt, is er een hoeden- of roofvogelshow en is er een uniek optreden in de Oranjerie op de zaterdag", aldus Beaumont. De vrijwilligers van Huis Doorn hebben op hun beurt ook iets unieks geregeld in het paviljoen. ,,Daar hoor van een echte butler 'hoe het nu eigenlijk heurt' en hij zal iedere dag rond 16 uur een fles champagne sabreren."

De prijs voor het evenement is gelijk aan de normale entreeprijs van het museum (12 euro) en online zijn de tickets nog twee euro goedkoper. ,,Het is dus een unieke manier om zowel de fair als het museum te bezoeken. Met de Museum Jaarkaart kost een entreeticket zelfs maar zeven euro en voor kinderen tot en met 17 jaar zes euro", vertelt Beaumont. Een parkeerkaarten kost twee euro, waarvan de opbrengst rechtstreeks naar het museum vloeien.

Kaarten zijn aan de kassa verkrijgbaar en via de voorverkoop via www.kerstfairhuisdoorn.nl. De beurs is geopend van vrijdag 16 tot en met zondag 18 december van 10.00 tot 17.00 uur.