• Foto: Paul Nolens/BDU

Hoogenraad stoot bergingswerkzaamheden af

LEERSUM Het Leersumse transport- en bergingsbedrijf Hoogenraad B.V. zal per 1 maart stoppen met de bergingsactiviteiten. Hoogenraad wil daarmee zijn transportwerkzaamheden verder uitbreiden. Met ingang van april zullen de bergingsactiviteiten worden verplaatst naar het Edese Van Amerongen B.V.

Aan de Rijksstraatweg groeide het takel- en bergingsbedrijf van vader en zoon Hoogenraad al jaren geleden uit zijn jasje. Mede daarom probeert het Leersumse bedrijf al ruim veertien jaar te verhuizen, waar in 2014 een einde aan leek te komen. Het bedrijf mocht van wethouder Boonzaaier verhuizen naar een nieuwe locatie aan de Maarsbergseweg, het perceel van het voormalige hout- en metaalwarenbedrijf Hoogmerk dat eerder al was aangekocht door de het transportbedrijf. Ondanks de verhuisplannen zit het bedrijf nog steeds op de 'oude' locatie aan de Rijksstraatweg in Leersum.

BANG ,,De locatie aan de Rijksstraatweg kon ik verkopen, maar helaas is de koper - die voldeed aan de bestemmingseisen - afgehaakt. Eigenaar Wijnand Hoogenraad geeft aan dat er al vier projectontwikkelaars zijn weggelopen.

Toch hoopt Hoogenraad met het afstoten van de bergingswerkzaamheden te kunnen groeien met de transportwerkzaamheden. Voorlopig zal Hoogenraad deze werkzaamheden nog op zijn oude locatie aan de Rijksstraatweg blijven uitvoeren, wat betekent dat het centrum van Leersum nog niet wordt ontzien van de grote transportwagens.