Hoofdstraat Driebergen eerder open

DRIEBERGEN Aannemer Kroeze Infra vertelt trots dat het de Driebergse Hoofdstraat een week eerder oplevert dan gepland. Vrijdag worden de bouwwerkzaamheden afgerond.

Victor Schutijser

De oorspronkelijke deadline van 1 augustus was voor de aannemer een extra zekerheid, voor het geval er meer tegenslag kwam. Dat is niet gebeurd. ,,We hebben in het gebied rond het Kerkplein de capaciteit bijgedraaid en de streetprintploeg is met twee ploegen aan de slag gegaan om de planning te halen. De andere delen liepen nadat het stuk tussen de Bosstraat en de Traaij erin lag, best goed. We hebben af en toe een extra stratenmaker ingezet, maar voor de rest was het wel onder controle", legt omgevingsmanager Alexandra Braas uit.

NOG NIET OPEN De hoofdstraat gaat echter nog niet helemaal open. Tussen de heringerichte stukken wordt de rijbaan opnieuw geasfalteerd. Aanstaande woensdag en donderdag is daardoor het stuk tussen de Buzziburglaan en de Bosstraat afgesloten. Woensdag wordt de huidige deklaag van de weg gefreesd en donderdag komt er een nieuwe laag asfalt op en worden de lijnen getrokken. Het laatste stuk dat wordt aangepakt, is tussen de rotonde op de Horstlaan en de Buntlaan. Dat wordt maandag 25 en dinsdag 26 juli opnieuw geasfalteerd en is de laatste stap voor de opening van de compleet vernieuwde Hoofdstraat.