• Danny van der Linden

Hockeyers voeren actie voor parkeerplaatsen

DRIEBERGEN Hockeyvereniging Shinty houdt maandagavond een protestmars. Op deze manier wil de hockeyclub aandacht vragen voor de parkeerproblematiek rondom het sportcomplex.

Eerder al berichtte deze krant over de problemen waar Shinty mee te maken heeft. Voorzitter Ido de Geus legt uit: ,,Wij hebben meer dan elfhonderd leden. Daarvan zijn veel leden jeugdleden. Zij komen met de fiets en moeten, als de plannen doorgaan, over hetzelfde pad als de vele auto's. De veiligheid van onze kinderen komt hiermee in het geding. Dit is ook bevestigd door een verkeersdeskundige. Voor ons is veiligheid het belangrijkste argument." De hockeyers willen dat de gemeente meewerkt aan plannen voor een parkeerplaats aan de andere kant van de sportvelden.

AANGEREDEN FIETS Maandag komt de gemeenteraad van de Utrechtse Heuvelrug bij elkaar voor de laatste raadsvergadering van het jaar. De hockeyers zullen symbolisch een aangereden fiets overhandigen aan het college. De protestmars is niet lang. De club start op het parkeerterrein tegenover het gemeentehuis en hoeft alleen maar de Dorpsstraat over te steken.