• Marc Satijn

Hockeyclub Shinty krijgt meer parkeerplaatsen

DRIEBERGEN Hockeyvereniging Shinty krijgt meer parkeerplaatsen. Dit heeft de Gemeenteraad besloten in een druk bezochte gemeenteraadsvergadering afgelopen maandagavond. De wens kwam vanuit de vereniging sinds de bekendmaking van de voorgenomen verkoop van landgoed Beerschoten-Willinkshof aan Bloemenheuvel. De plannen zouden de verkeersveiligheid en bereikbaarheid van de vereniging geen goed doen.

Marc Satijn

Met bijna 150 clubleden liep hockeyvereniging Shinty maandagavond een protestmars voorafgaand aan de vergadering. Bewapend met toeters en fluitjes kwam de stoet vanuit het parkeerterrein van de Albert Heijn in Doorn met een enorm kabaal het Cultuurhuis binnen om één doel duidelijk te maken: Shinty wil meer verkeersveiligheid en parkeerplaatsen rondom de club. Met succes: de raad stemde in met de aanleg van 70 tot 90 extra parkeerplaatsen, bij voorkeur achter het tweede veld, aan de Arnhemse Bovenweg-zijde en wil dat er wordt gekeken naar een verbetering van de veiligheid.

FIETS Symbolisch overhandigden jonge leden van de club voorafgaand aan de vergadering een platgereden fiets aan verantwoordelijk wethouders Henk Veldhuizen (CDA) en Gerrit Boonzaaijer (SGP). ,,Ik wil Shinty bedanken voor de fiets, alleen ga ik toch liever op mijn eigen fiets terug naar huis", zo reageerde Boonzaaijer.

IDEE Het Heuvelrugcollege wilde de weg door het terrein Beerschoten-Willinkshof -richting de club- afsluiten om zwartparkeren tegen te gaan, iets wat onder andere wordt gedaan door treinreizigers. Het gemeentebestuur wilde -samen met Bloemenheuvel- 45 parkeerplaatsen creëren op het terrein van de voormalige kantoorvilla van McGregor om dit te voorkomen. Deze plaatsten konden dan in gebruik worden genomen door de hockeyclub.

PLAN Door het besluit van de raad komt door dat idee nu een streep. Wethouder Boonzaaijer wilde echter nog niet van dit idee van de parkeerplekken af, omdat hij het liefste eerst een gedegen onderzoek wilde hebben en twee jaar wilde wachten voor daar definitief een besluit over te nemen. De raad ging daar niet in mee, tot grote vreugde van het aanwezige Shinty-publiek.

AFWIKKELING Nu is het aan de hockeyclub om samen met de andere partijen uit een goede verkeersafwikkeling te komen. Zo moet er een passende uitrit komen voor de nieuw aan te leggen parkeerplaats, die zowel voor voetgangers, fietsers als auto's veilig is.