• Theo Beumer

Hockeyclub krijgt alcoholboete

DOORN Hockeyclub DHC kan een flinke boete van de gemeente tegemoet zien. Tijdens een jongerenfeest werd zaterdagavond alcohol geschonken aan een bezoeker die nog geen 18 jaar oud was. Dat bleek tijdens een routinecontrole door een buitengewoon opsporingsambtenaar (boa). Volgens burgemeester Frits Naafs moet de penningmeester van DHC binnenkort een bedrag van 1325 euro aftikken.

Michiel Schaaij

Naafs zegt dat hij over twee weken een gesprek heeft met de voorzitter van de hockeyclub. Daarin wil hij de alcoholovertreding aankaarten. ,,We hebben met de sportkoepel afgesproken dat er in kantines geen alcohol aan jongeren wordt geschonken", aldus de burgemeester. ,,Ze doen er alles aan, maar soms gaat het toch een keer mis."

BIERTJE Vorig jaar bleek dat in acht op de tien Nederlandse sportkantines jongeren nog steeds een biertje of wijntje kunnen bestellen. Staatssecretaris Paul Blokhuis (ChristenUnie) denkt na over extra maatregelen om het alcoholverbod voor minderjarigen kracht bij te zetten. Burgemeester Frits Naafs zei toen, niet te weten wat hij anders kan doen dan een boa op pad sturen.