• Gemeente Utrechtse Heuvelrug

Heuvelrug beleeft ware lintjesregen

HEUVELRUG Burgemeester Frits Naafs heeft woensdag tijdens de traditionele lintjesregen veel inwoners van de gemeente Utrechtse Heuvelrug in het zonnetje gezet. Twee inwoners werden benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau en twintig inwoners werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Een overzicht van de gedecoreerden.

Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Meneer A.C.B. Balk uit Driebergen. Hij heeft zich vanaf 1966 ingezet voor de samenleving. Kort overzicht van de activiteiten: vrijwilliger bij voetbalclub CDN, DALTO en FC Driebergen. Vrijwilliger bij Stichting Jeugd Rekreatie Driebergen, Houttent bij de speelweek. Vrijwilliger bij de Stichting Kinderboerderij 't Woelige Nest.

Meneer D.H. Bretveld uit Leersum. Hij heeft zich vanaf 1976 ingezet voor de samenleving. Kort overzicht van de activiteiten: vrijwilliger bij de Hervormde Gemeente 'de Voorhof'. Vrijwilliger en bestuurslid van de PKN gemeente Johanneskerk Leersum. Vrijwilliger bij de rolstoelbus bij de Stichting Quarijn, locatie Zonnehuis. Jurylid bij de Schaats- en Inlinevereniging Zeist.

Meneer F. van de Craats uit Doorn. Hij heeft zich vanaf 1980 ingezet voor de samenleving. Kort overzicht van de activiteiten: Vrijwilliger bij de Ondernemersvereniging VOCD, Vrijwilliger en vice-voorzitter Scouting Thorheim in Doorn. Vrijwilliger en bestuurslid en sinds 2015 voorzitter van Oranjevereniging Doorn, vrijwilliger Scouting Nederland, vrijwilliger bij de Vereniging de Stichtse Aanspanning in Doorn en vrijwilliger en bestuurslid comité 4 mei Doorn.

Meneer A.A. Dekker uit Driebergen. Hij heeft zich vanaf 1980 ingezet voor de samenleving. Kort overzicht van de activiteiten: Wijkdiaken en ouderling, voorzitter van de wijkkerkenraad, koster, (vice) voorzitter van het college van Diakenen van de Protestante Gemeente Driebergen-Rijsenburg. Medeorganisator van vakantiewerken voor ouderen en mindervaliden. Bestuurslid van de Stichting Kerkelijke Gebouwen. Initiatiefnemer van het project 'Eet mee met de kerk'. Organisator van wijkontmoetingen en mede-organisatie van het wijkontmoetingspunt De Bron. Organisator van de openstelling van de Grote Kerk. Voorzitter van de Stichting Buurtcoaches in Driebergen-Rijsenburg. Initiatiefnemer en coördinator Schuldhulpmaatje.

Meneer W. van Eeden uit Leersum. Hij heeft zich vanaf 1972 ingezet voor de samenleving. Kort overzicht van de activiteiten: Voorzitter geweest van Ondernemersvereniging Doorn. Voorzitter geweest van Volleybalvereniging Unitas. Vrijwilliger bridgeclub Larsheim Bridge. Vrijwilliger Golfclub Anderstein. Voorzitter Stichting Culturele Activiteiten Utrechtse Heuvelrug.

F. Gortemöller uit Amerongen. Hij heeft zich vanaf 1990 ingezet voor de samenleving. Kort overzicht van de activiteiten: Vrijwilliger bij de EHBO, afdeling Amerongen. Initiatiefnemer project Hart Veilig Amerongen.

Mevrouw G.G. van Helden-Bakker uit Doorn Zij heeft zich vanaf 1990 ingezet voor de samenleving. Kort overzicht van de activiteiten: Instructeur/trainer van de majorette pelotons en tweede tambour-maïtre bij Muziekvereniging Eendracht Maakt Macht. Instructeur/trainer van de majorette pelotons en vanaf 2016 voorzitter van Muziekvereniging Excelsior in Cothen. Provinciaal bestuurslid en lid van college van wedstrijdleiders van Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie. Vrijwilliger bij EHBO, afdeling Leersum.

Meneer J.G. Hoogendoorn uit Amerongen. Hij heeft zich vanaf 1996 ingezet voor de samenleving. Kort overzicht van de activiteiten: Kerkrentmeester Hervormde Gemeente te Amerongen. Stichting Amerongs Historisch Museum (Tabaksteeltmuseum). Beheerder archief Heemkundige Stichting.

Mevrouw T.N. Hoogendoorn-Kruithof uit Amerongen. Zij heeft zich vanaf 1990 ingezet voor de samenleving. Kort overzicht van de activiteiten: Vrijwilliger bij het Ritmeester-Veenzangers Mannenkoor in Veenendaal. Vrijwilliger bij Hervormde Gemeente in Amerongen. Vrijwilliger bij zorgcentrum Elim. Vrijwilliger en bestuurslid geweest van Andrieskoor in Amerongen.

Mevrouw A. Kraan uit Doorn. Zij heeft zich vanaf 1966 ingezet voor de samenleving. Kort overzicht van de activiteiten: Bestuurslid geweest Stichting Gedozieta. Bestuurslid geweest Christelijke Bond voor de Verf Detailhandel. Vrijwilliger en bestuurslid geweest van Vrouwenbeweging Passage. Vrijwilliger Woonzorgcentrum Zonnehuis. Verkoopmedewerker Wereldwinkel. Vrijwilliger Protestants Christelijk Ouderenbond.

Mevrouw A.C. Kraij-Claasen uit Amerongen Zij heeft zich vanaf 1985 ingezet voor de samenleving. Kort overzicht van de activiteiten: Activiteitencommissie Amerongse Tennisvereniging. Vrijwilliger bibliotheek Zuidoost Utrecht in Amerongen. Vrijwilliger bij het Nederlands Concert Mannenkoor.

Meneer P. Rodenburg uit Maarn Hij heeft zich vanaf 1976 ingezet voor de samenleving. Kort overzicht van de activiteiten: Vrijwilliger bij de Protestantse Gemeente Maarn-Maarsbergen. Vrijwilliger en bestuurslid geweest bij Stichting Welnuh. Vrijwilliger ANBO

Meneer A.G.A. Schippers uit Doorn Hij heeft zich vanaf 1983 ingezet voor de samenleving. Kort overzicht van de activiteiten: Vrijwilliger geweest bij Winkeliersvereniging VOCD. Vrijwilliger bij Doornsche IJsclub. Vrijwilliger geweest bij Nicolaas Basisschool in Doorn. Vrijwilliger bij Oranjevereniging Doorn.

Mevrouw G. Staal-Strikwerda uit Overberg Zij heeft zich vanaf 1981 ingezet voor de samenleving. Kort overzicht van de activiteiten: Hoofdleider kinderclub Westerkerk in Veenendaal. Bestuurslid Hervormde Vrouwendienst Westerkerk in Veenendaal. Vrijwilliger bij de Stichting Pastorale Begeleiding Verstandelijk Gehandicapten in Veenendaal. Vrijwilliger bij Dagcentrum De Ontmoeting in Veenendaal.

Mevrouw J. Stegeman-Bosch uit Maarsbergen. Zij heeft zich vanaf 1996 ingezet voor de samenleving. Kort overzicht van de activiteiten: Vrijwilliger bij begraafplaats Valkenheide. Vrijwilliger bij Dorpskerk Maarsbergen. Vrijwilliger geweest bij boerderij van Valkenheide.

Meneer A. Stegeman uit Maarsbergen. Hij heeft zich vanaf 1980 ingezet voor de samenleving. Kort overzicht van de activiteiten: Lid van de vrijwillige brandweer Maarn-Maarsbergen. Vrijwilliger bij begraafplaats Valkenheide. Vrijwilliger bij Dorpskerk Maarsbergen.

Meneer G.B.A.M. Thien uit Leersum. Hij heeft zich vanaf 1970 ingezet voor de samenleving. Kort overzicht van de activiteiten: vrijwilliger geweest bij sportvereniging Seastum in Zeist. Vrijwilliger bij voetbalvereniging HDS in Leersum.

Meneer M. van Vulpen uit Doorn. Hij heeft zich vanaf 1972 ingezet voor de samenleving. Kort overzicht van de activiteiten: lid van de vrijwillige brandweer Doorn. Vrijwilliger voor de winkeliersvereniging Doorn. Vrijwilliger bij de Stichting Muziek in de Maartenskerk. Vrijwilliger bij de Doornsche IJsclub. Vrijwilliger bij het FD Roosevelthuis in Doorn. Vrijwilliger bij Militair Revalidatie Centrum.

Mevrouw P. van Wolfswinkel-Oudshoorn uit Maarsbergen. Zij heeft zich vanaf 1997 ingezet voor de samenleving. Kort overzicht van de activiteiten: vrijwilliger bij de Protestantse Gemeente Maarn-Maarsbergen. Vrijwilliger verzorgingshuis Ridderhof in Amerongen.

Meneer W.J.M. Zoet uit Driebergen. Hij heeft zich vanaf 1992 ingezet voor de samenleving. Kort overzicht van de activiteiten: secretaris/voorzitter geweest Sportvereniging Spirit. Bestuurslid geweest van Stichting Health Center Hoenderdaal. Raadslid geweest in Driebergen-Rijsenburg en Utrechtse Heuvelrug. Voorzitter geweest van Shantykoor de Driemasters. Voorzitter van Stichts Mannenkoor.

Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Meneer R.J. Nix uit Amerongen. Hij heeft zich vanaf 1985 ingezet voor de samenleving. Kort overzicht van de activiteiten: trainer/coach damesteam Hockeyclub de Haaskamp. Regimentscommandant van het Regiment Huzaren van Boreel van de Koninklijke Landmacht. Bestuurslid/secretaris/archivaris en vanaf 2004 voorzitter van de Stichting Peutjut Fonds.

Mevrouw J.H.W. Palm uit Maarn. Zij heeft zich vanaf 1981 ingezet voor de samenleving. Kort overzicht van de activiteiten: lid van de raad van Advies van de Patiëntenvereniging Hersenletsel.nl. Als neuroloog gespecialiseerd in hersenletsel en het begeleiden en behandelen van mensen met niet-aangeboren hersenletsel. Auteur van verschillende boeken over niet-aangeboren hersenletsel. Consulent complexe hersenletselproblematieken bij het Centrum voor Consultatie en Expertise.