Het Stoetwegenpad officieel open

HEUVELRUG Landschap Erfgoed Utrecht opende vrijdag het 71e Klompenpad: het Stoetwegenpad. Daarmee is de duizendste kilometer Klompenpad bereikt. Belangstellenden konden genieten van onder meer het theaterduo Tall Tales Acrobatics met de voorstelling 'Weg'. Frans ter Maten (directeur Landschap Erfgoed Utrecht), Roy Luca (wethouder gemeente Zeist) en Gerrit Boonzaaijer (wethouder gemeente Utrechtse Heuvelrug), verrichtten de officiële openingshandeling.

Het Stoetwegenpad is ongeveer elf kilometer lang en leidt door het buitengebied van Driebergen, Zeist en Bunnik. Wandelen door parkbossen, over landgoederen en een jaagpad. Dit nieuwe Klompenpad is door Landschap Erfgoed Utrecht ontwikkeld en mede dankzij de grote betrokkenheid van grondeigenaren, financiers en vrijwilligers tot stand gekomen.

Er is een app ontwikkeld voor de route. Met de smartphone in de hand ontdekken lopers bijzondere plekjes en horen ze interessante achtergrondverhalen over het gebied. Een kaart is overbodig, want de app wijst de weg. Meer informatie over het Stoetwegenpad en andere Klompenpaden staat op www.klompenpaden.nl.

Klompenpaden zijn erg in trek, dit jaar ontwikkelen Landschap Erfgoed Utrecht en Stichting Landschapsbeheer Gelderland zo'n twintig nieuwe paden. Ook is een speciaal boek over de eerste 50 Klompenpaden verschenen, is er een expositie over de Klompenpaden en organiseerden we gegidste wandelingen. Houd www.klompenpaden.nl of de facebookpagina in de gaten voor data van openingen en speciale activiteiten.

Het Stoetwegenpad is financieel mogelijk gemaakt door Landschap Erfgoed Utrecht, provincie Utrecht, Nationale Postcodeloterij, gemeenten Utrechtse Heuvelrug, Zeist en Bunnik, Stuurgroep Kromme Rijnlandschap en Utrechts Landschap.