• Foto: Klaas Haitsma

'Het gaat de verkeerde kant uit'

MAARN De Raadhuislaan en Sportlaan ter plaatse van de winkels en het gezondheidscentrum zijn onderwerp van gesprek tijdens de open microfoon in de Cantina van het Cultuurhuis in Doorn. Ronald Letema vraagt als voorzitter van de Vereniging Bewonersbelangen Maarn Maarsbergen aandacht voor de uitstraling van het centrum van Maarn.

Monique José Timmermans

,,De Plus is in aanbouw en het daarbij behorende terrein wordt prima ingericht. De publieke ruimte behoeft echter verbetering", betoogt Letema namens VBMM bij de aanwezige raads- en collegeleden. ,,Met een relatief kleine investering kan het centrumgebied verfraaid worden. Daarnaast is parkeersituatie rondom het gezondheidscentrum onwenselijk en zijn de klinkertjes op de kruising met de Tuindorpweg in de winter snel glad. Diverse mensen zijn al met een ambulance afgevoerd."

De raadsleden vragen het college of in de begroting of planning rekening is gehouden met het aanpakken van genoemde weggedeelten. Volgens wethouder Gerrit Boonzaaijer wordt in de bovengrondse situatie geïnvesteerd op het moment dat de ondergrondse situatie - riolering - wordt aangepakt. ,,Tot en met 2019 staat de Raadhuislaan niet op de kalender. Fracties kunnen het gebied inbrengen bij de behandeling van de kadernota."

HENSCHOTERMEER Als tweede punt snijdt Ronald Letema namens VBMM en MMN (Maarn-Maarsbergen Natuurlijk) de ontwikkelingen rondom het Henschotermeer aan. ,,Er is vrees dat de discussie over de toekomst van het Henschotermeer de verkeerde kant uit gaat. En dat terwijl de mening van de burgers niet wordt gevraagd. Iedere beslissing die nu genomen wordt, is een onomkeerbare weg naar uitbreiding van het voor de toekomst gekozen gebruik. Als een horeca-ondernemer bijvoorbeeld wil uitbreiden om er het hoofd boven water te houden, kun je je ogen daar niet voor sluiten."

Lees het volledige artikel in de abonneekrant van donderdag 4 juni.