• De organisatie van de Doornse Avondvierdaagse zoekt hulp: van bestuursleden tot helpende handen

    Marc Satijn

'Help de Doornse Vierdaagse'

DOORN De organisatie van de Doornse Avondvierdaagse is hard op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Zowel bestuursleden als helpende handen op de dag zelf zijn van harte welkom, zo laat aftredend penningmeester Jan Ambachtsheer weten.

Marc Satijn

Het evenement is inmiddels niet meer weg te denken: de avondvierdaagse in Doorn, waar nog steeds meer dan 1.100 deelnemers aan mee doen. ,,Het is zelfs één van de grootste evenementen van Doorn als het gaat om aantal bezoekers", zegt Ambachtsheer trots. Toch bestaat de organisatie inmiddels nog maar uit drie bestuursleden en ongeveer 25 helpende handen.

VACANT Dit jaar neemt Ambachtsheer zelf afscheid van zijn functie als penningmeester, waardoor ook die positie vacant wordt. ,,Na meer dan vijftien jaar de avondvierdaagse op meerdere plekken te hebben georganiseerd, is het voor mij tijd voor iets anders. Daarnaast bereik ik in juni mijn Aow-gerechtigde leeftijd, dus is het tijd om het roer om te gooien", legt hij uit. Toch heeft hij het altijd met veel plezier georganiseerd. ,,Als je tijdens het defilé 1.100 stralende kindergezichten ziet, dan weet je weer waar je het voor doet!"

BELANG Dat is volgens Ambachtsheer ook precies de reden waarom een evenement als de avondvierdaagse nog zo belangrijk is. ,,Kinderen hebben er plezier in, het verbindt de mensen uit het dorp en we werken hiermee mee aan de basisbeweging van veel sporten. Kinderen komen uiteindelijk een paar avonden achter hun PC vandaan en gaan heerlijk de buitenlucht in."

Ambachtsheer hoopt dat er vrijwilligers opstaan die met net zo veel passie de organisatie oppakken als dat hij jaren heeft gedaan. ,,Je moet het vooral leuk vinden als vrijwilliger om mee te werken aan het grootste evenement van Doorn. Het zou geweldig zijn als wij minstens twee nieuwe bestuursleden mogen ontvangen en een tiental nieuwe vrijwilligers zouden kunnen inwerken", aldus de penningmeester.

AVOND Mede daarom organiseert de organisatie op 28 maart aanstaande vanaf 20.00 uur een speciale avond in restaurant Happy Garden aan de Amersfoortseweg in Doorn. ,,Deze avond is eigenlijk bedoeld als aftrap voor de bestaande vrijwilligers, maar wij nodigen van harte mensen uit die vragen hebben over de werkzaamheden of die zich juist aan willen sluiten bij onze organisatie", verklaart Ambachtsheer.

DINERBON Daarnaast heeft de organisatie een dinerbon voor twee personen beschikbaar gesteld, die verloot zal worden onder de vrijwilligers die zich die avond aanmelden. ,,Kom dus vooral langs. Het is dé gelegenheid voor iedereen die ook maar een beetje geïnteresseerd is of die vragen heeft over het werk. Stel deze vragen dan, wij beantwoorden ze maar wat graag! Of je nu bestuurslid wilt worden, wil helpen bij het startbureau of aan de slag wilt gaan als verkeersregelaar, iedereen is van harte welkom!"