• Dirk-Jan Bode

Hans Sleeuwenhoek (78) overleden

DRIEBERGEN Driebergenaar Hans Sleeuwenhoek is woensdagavond op 78-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een infectie. Sleeuwenhoek genoot in de jaren '70 en '80 van de vorige eeuw grote bekendheid als 'anchorman' van de populaire actualiteitenrubriek 'Hier & Nu'. Later presenteerde hij met Henk Mochèl het discussieprogramma 'Rondom 10', waarin niet zelden controversiële, taboedoorbrekende thema's werden besproken. Sleeuwenhoek besloot zijn carrière in 'Hilversum' als lid van de directie van de NCRV.

Hans Sleeuwenhoek leverde de afgelopen jaren ook talrijke bijdragen aan nieuwsblad De Kaap/Stichtse Courant. Hij besteedde op eigen wijze aandacht aan onderwerpen die -los van de actualiteit- van belang waren voor de Driebergse bevolking. ,,Ik zie dingen om mij heen die de nieuwsgierigheid prikkelen. En daar kan ik op deze manier ook nog wat mee doen'', zei hij daarover vorig jaar in een interview.

Hij bleef actief voor de lokale krant, ook nadat hij in 2015 een ernstig ongeluk kreeg. Tijdens een fietstocht kwam de Driebergenaar bij het Maarnse Gat ten val en brak daarbij zijn nek. De dwarslaesie die hij daarbij opliep leidde tot verlamming van bijna het hele lichaam. Na een lange revalidatie hervatte hij zijn taak als lokaal journalist vorig jaar weer.

Sleeuwenhoek laat een vrouw en drie kinderen achter.