• Voorzitter van Stichting Wel-Doen Driebergen Clemens Festen overhandigt de cheque aan Caroline van Veen, voorzitter van Stichting Jeugd Rekreatie Driebergen.

    Victor Schutijser

Gulle donatie voor Speelweek

DRIEBERGEN Deze week is de 50e editie van de Driebergse Speelweek. Bij de aftrapbijeenkomst voor alle vrijwilligers van de Speelweek afgelopen zaterdag werd bekend gemaakt dat Stichting Wel-Doen Driebergen (SWD) een jubileumcadeau geeft. Deze stichting komt voort uit de SWD die veel Driebergenaren nog kennen, Stichting Welzijn Driebergen.

Victor Schutijser

Bij het samenvoegen van de verschillende welzijnsorganisaties in de gemeente Utrechtse Heuvelrug, was de SWD de enige met een eigen gebouw. Het bestuur van de SWD heeft het gebouw aan de Vijverlaan destijds buiten de fusie gehouden. Het pand is later verkocht, het geld dat daarmee verdiend is gaat de stichting nu geven aan maatschappelijke doelen rondom Driebergen.

LEVENDIG DORP ,,Het geld voor het gebouw van de SWD is destijds door de gemeenschap van Driebergen opgebracht. We vinden het belangrijk dat het geld dat verdiend is met het verkopen van dat pand weer terugvloeit naar Driebergen, om te zorgen dat het dorp levendig blijft", aldus Clemens Festen, voorzitter van de SWD.

Festen benadrukt het belang van vrijwilligers in Driebergen. ,,Vrijwilligers zien wij als het cement van de samenleving. Zij verhogen de samenhang van het dorp, daar heeft iedereen plezier van. Wat we zien is dat vrijwilligers wel tegen hindernissen aanlopen, dat is waar wij kunnen helpen met een subsidie", aldus Festen. Naast Festen bestaat het bestuur van SWD uit Heleen Keijzer-Lambooy, Ger Hoogerwerf (penningmeester), Geert Nijenmanting (secretaris) en Gert Radstake.

VRIJWILLIGERS BEDANKEN De eerste subsidie die de SWD uitgeeft is aan de Speelweek. Met dit bijzondere jubileum kon de Speelweek het geld goed gebruiken, om groter uit te pakken dan normaal en om de vrijwilligers te bedanken. ,,We gebruiken deze donatie onder andere om een reënactmentgroep naar de Speelweek te halen, zij zetten een Romeins dorp neer, geheel in het Romeinse thema. Voor de vrijwilligers hebben we een jubileumcadeau en pakken we uit met het slotfeest", aldus Caroline van Veen, voorzitter van Stichting Jeugd Rekreatie Driebergen, die de Speelweek organiseert..

Om het Romeinse thema helemaal tot leven te brengen komt er ook een 'LARP-groep'. ,,Dat is een Live Action Role Play groep. Dat zijn toneelspelers die vooral voor de kinderen van 9 tot 12 een groot verschil gaan maken. Bij het avondspel traditioneel op woensdagavond, zullen zij ook een grote rol spelen", legt Van Veen uit.

AANMELDEN Dit is de eerste donatie die de SWD uitgeeft, maar zeker niet de laatste. ,,Organisaties met een plan mogen zich bij ons melden. De SWD geeft geen structurele subsidie, we willen niet op de stoel van de gemeente gaan zitten", aldus Ger Hoogerwerf, penningmeester van SWD. Belangstellenden kunnen een brief sturen naar J. Manger Catslaan 35 in Driebergen.