• Pauw Media

Grote verschillen in kosten wegbrengen afval per gemeente

UTRECHTSE HEUVELRUG De website regiocontainer.nl heeft de tarieven voor het wegbrengen van hout, steenpuin en gemengd bouwafval verzameld per gemeente en daaruit blijken niet alleen landelijk, maar ook regionaal grote onderlinge verschillen te bestaan.

Inwoners van de gemeente Utrechtse Heuvelrug kunnen zonder extra kosten hun steenpuin en hout storten. Ter vergelijking: landelijk moet gemiddeld 27,90 euro per kuub steenpuin betaald worden. Het Utrechts gemiddelde ligt op 21,09 euro. 

HOUT De gemiddelde kosten voor het wegbrengen van hout liggen op provinciaal en landelijk niveau op respectievelijk 15,10 en 12,25 euro.

GEMENGD BOUWAFVAL Het is in de gemeente niet mogelijk om bouwafval te storten, maar landelijk moet hier gemiddeld 35,34 euro voor neergeteld worden. Het provinciaal gemiddelde is 28,17 euro.

VOORDELIG Inwoners van de gemeente Utrechtse Heuvelrug zijn dus voordelig uit wanneer ze langs de milieustraat gaan. In buurgemeente Woudenberg zijn inwoners duurder uit. Zij steken met een tarief van 178,05 euro per kuub steenpuin met kop en schouders boven andere Utrechtse gemeentes uit. 

De resultaten voor alle Utrechtse gemeenten zijn hier in te zien.