• Menno Bausch
  • René Satijn
  • René Satijn

Grote brand in woonzorgcentrum Beatrix in Doorn

DOORN Hulpdiensten zijn woensdagavond massaal uitgerukt voor een grote brand in woonzorgcentrum Beatrix aan de Jacob van Ruysdaellaan in Doorn. Zo'n vijftig personen zijn geëvacueerd. Eén persoon is voor controle overgebracht naar het ziekenhuis.

De brand brak rond 22.00 uur uit. In een kamer van het zorgcentrum is door een nog onbekende reden brand uitgebroken en overgeslagen naar de bovenliggende verdieping. Diverse brandweerkorpsen uit de omgeving zijn ter plaatse en begonnen met de bluswerkzaamheden en ontruiming. Op voorhand zijn er veertien ambulancevoertuigen en een traumahelikopter zijn ter plaatse. Niet duidelijk is of deze ook nodig zijn.

Zo'n vijftig personen, bewoners en personeelsleden, hebben rook ingeademd. Ook het Rode Kruis wordt ingezet voor de slachtoffers. Rond 23.00 uur mochten enkele personeelsleden weer het terrein op. Bewoners werden door de hulpverleners naar een verzamelplaats gedragen. 

Volgens burgemeester Frits Naafs konden de meeste bewoners dezelfde nacht nog terug naar hun kamer. Een deel werd intern opgevangen of bij familie, laat de Veiligheidsregio Utrecht weten. Stichting Salvage gaat zorg dragen voor de schadeafhandeling.

Samen met loco-burgemeester Gerrit Boonzaaijer was burgemeester Frits Naafs de hele avond aanwezig om met geëvacueerden te spreken. ,,Alle hulpverleners en medewerkers van Quarijn Huize Beatrix bedankt voor het adequate optreden vanavond. Een prima samenwerking tussen zorg en hulpdiensten." Ook de Veiligheidsregio Utrecht complimenteert de medewerkers van het woonzorgcentrum voor de 'gestroomlijnde samenwerking': ,,Door alle hulp van omwonenden, hulpverleners, personeel van de instelling en mariniers zijn alle bewoners veilig en snel uit het gebouw geëvacueerd."

Bron video: René Satijn.