• Het gebouw aan de Vijverlaan

    Marten de Vries

Groot cursusaanbod in verbouwde Vijver

DRIEBERGEN Na de zomervakantie begint traditioneel het cursusaanbod weer op gang te komen. Zo ook in Driebergen waar belangstellenden bij De Vijver terecht kunnen voor diverse cursussen en activiteiten.

Danny van der Linden

De Vijver is onderdeel van zorgstichting De Brug die zich de laatste jaren steeds meer profileert op het gebied van welzijn in Driebergen en omgeving. Eén van de onderdelen die nu door De Brug wordt georganiseerd is het cursusaanbod van De Vijver. ,,Ook dit jaar hebben we een veelzijdig cursusaanbod", vertelt Guinhael Verheul (36). De teamleider welzijn is, namens De Brug, als coördinator verantwoordelijk voor de organisatie van de cursussen in het gebouw aan de Vijverlaan: ,,We merken dat veel mensen het leuk vinden om een cursus te volgen of aan een activiteit deel te nemen. Bovendien is dit een uitstekende manier om nieuwe mensen te leren kennen of je horizon te verbreden."

VERBOUWING De locatie aan de Driebergse Vijverlaan heeft afgelopen voorjaar een verbouwing ondergaan. Het oude schoolgebouw, dat eigendom van de Stichting Accommodatie Welzijn Driebergen (SAWD) is, voorziet door de verbouwing nog beter in de behoeftes van de huidige gebruikers. Zo zijn er nieuwe toiletten en invalidentoiletten gebouwd en kregen de bergruimtes en gang een fikse opknapbeurt. ,,Hiermee is het karakter van het oude schoolgebouw in ere hersteld", legt Verheul uit.

Het cursusaanbod verschilt niet veel van voorgaande jaren. ,,We nodigen mensen die een cursus of activiteit willen geven in De Vijver ook van harte uit om met ons te komen praten over de mogelijkheden", reageert Verheul. ,,We zijn ook nog steeds op zoek naar een yoga-docent. De vorige is gestopt. Dat vinden veel mensen jammer, dus vervanging is welkom. Misschien kunnen we dan volgend seizoen weer yoga aanbieden in Driebergen. We hebben dit seizoen wel weer pilates in ons aanbod."

GEZOND EN VITAAL Er zijn nog tal van andere mogelijkheden. Mensen kunnen zich bijvoorbeeld bekwamen in verschillende dansstijlen of diverse soorten tekenen of schilderen. ,,Maar er zijn ook mogelijkheden om mee te doen aan activiteiten als bridge of bingo", vertelt Guinhael Verheul. ,,Iedereen is welkom. Het is ook altijd mogelijk om een gratis proefles te volgen." Ook mensen die aan hun gezondheid willen werken kunnen terecht bij De Vijver. De bewegingslessen 'Gezond en Vitaal' zijn hier uitermate geschikt voor.

Docenten die de cursussen bij De Vijver verzorgen hebben jarenlange ervaring. ,,Er zijn mensen bij die al vijftien jaar actief zijn in het geven van cursussen of het begeleiden van activiteiten", weet Verheul. ,,Zij kennen de behoefte van de doelgroep daardoor buitengewoon goed."

MEER INFORMATIE ,,We proberen laagdrempelig te blijven. Ons aanbod is voor jong en oud. Doordat we proberen de prijzen laag te houden, denken we veel mensen te kunnen bedienen", vertelt Verheul. ,,Natuurlijk moeten docenten wel betaald worden voor hun werkzaamheden. Daarom moeten we wel een bijdrage van cursisten vragen. Deze cursisten betalen een vast bedrag voor een aantal lessen. Hierbij is de huur van de ruimtes en de vergoeding voor de docenten meegerekend."

Mensen die meer willen weten over het cursusaanbod van De Vijver kunnen contact opnemen met Inge Meulenbelt. Zij is verantwoordelijk voor de administratie van de cursussen en te bereiken via 0343 555408. Mailadres: activiteitendriebergen@iszdebrug.nl