• Koen van Weel / ANP

Groen licht voor verkoop basisschool De Triangel

DOORN De verkoop van de voormalige basisschool De Triangel aan de Kortenburglaan mag van de Heuvelrugpolitiek gewoon doorgaan. Daarmee krijgt de SKDD-kinderopvang groen licht voor de aankoop van het monumentale gebouw. Tijdens de raadsvergadering sputterde donderdagavond alleen de fractie van BVHlokaal tegen.

Michiel Schaaij

BVH-raadslid Francine van der Velde pleitte voor een openbare verkoop van het schoolgebouw, waaraan alle potentiële kopers aan kunnen meedoen. Op die manier is de opbrengst hoger, denkt Van der Velde. Gezien de slechte financiële situatie van de gemeente is dat volgens haar geen overbodige luxe.

GEHEIMHOUDING Ook uitte Van der Velde kritiek op het geheimhouden van het taxatierapport, waardoor er geen beeld zou zijn van de marktwaarde van de Kortenburgschool. Volgens BVHlokaal is volledige openbaarheid bij de verkoop van de gemeentelijk onroerend goed belangrijk, om elke schijn van belangenverstrengeling te voorkomen.

RENDEMENT Wethouder Gerrit Boonzaaijer (SGP) wees erop dat raadsleden de taxatie vertrouwelijk kunnen inzien, maar dat gaat BVHlokaal niet ver genoeg. Van der Velde opperde verder de mogelijkheid om het schoolgebouw voorlopig te verhuren aan de SKDD. ,,We kunnen er vast een prachtige huurprijs voor krijgen. Dan rendeert het en kunnen we over tien jaar besluiten om het alsnog te verkopen, met een veel hoger rendement."

VERHUUR Maar andere partijen zien verhuur niet zitten. ,,We hebben als raad besloten dat het verhuren van onroerend goed geen kerntaak is van de gemeente", aldus VVD-woordvoerder Judith van Roij. Raadslid Karel de Wit (Open) waarschuwde er bovendien voor, dat de gemeente bij verhuur fors zou moeten investeren om het pand in goede staat te houden.

PARKEREN De meerderheid van de gemeenteraad is blij dat het oude schoolgebouw na verkoop een maatschappelijke functie houdt. Alleen de parkeerproblematiek in de Kortenburglaan is nog een punt van zorg. Mede op aandringen van D66 gaat wethouder Boonzaaijer met buurtbewoners en de SKDD kijken naar een oplossing voor de verwachte overlast.