• Foto: Monique José Timmermans

Groen licht voor dorpstunnel Maarsbergen

MAARSBERGEN De aanleg van een tunnelbak onder kruising van de Woudenbergseweg met de Tuindorpweg en de Haarweg gaat definitief door. Zowel het Heuvelrugcollege als gedeputeerde staten hebben daarover dinsdag een positief besluit genomen. Maandagavond komen de betrokken partijen naar Maarsbergen om de noodzakelijke samenwerkingsovereenkomst te ondertekenen. Provinciaal gedeputeerde Remco van Lunteren wil van die gelegenheid gebruik maken om uitleg over het project te geven aan de inwoners van Maarsbergen.

DORPSGEZICHT Volgens burgemeester Frits Naafs en verkeerswethouder Henk Veldhuizen (CDA) is de ondertunneling van de Maarsbergse kruising goed voor de verkeersveiligheid, de doorstroming en het dorpsgezicht. Eerder dit jaar leek het grote verkeersproject nog averij op te lopen vanwege een mogelijk tekort van 5 miljoen euro. Utrechtse Heuvelrug had zich toen al garant gesteld voor 2,5 miljoen euro, maar weigerde om de portemonnee verder open te trekken. Wethouder Veldhuizen wilde woensdagochtend nog niet zeggen of hij toch water bij de wijn heeft gedaan.

De ondertekening en presentatie vinden maandagavond om 18.00 uur plaats in de dorpskerk aan de Woudenbergseweg en alle Maarsbergers zijn welkom om die bijeenkomst bij te wonen.