• Provincie Utrecht

Grafheuvel-les Heuvelrug voor kinderen gestart

HEUVELRUG Kinderen in Leersum kunnen sinds vorige week een les volgen op een bijzondere plek in het bos. Daar liggen aan de Hoogstraat maar liefst twaalf grafheuvels die 3500 jaar geleden zijn gebouwd voor en door bewoners van dit gebied. Onder begeleiding van een medewerker van stichting Werkhoven kunnen kinderen een reis terugmaken in de tijd.

In kleine groepjes mogen kinderen zelf vraagstukken over de grafheuvels oplossen. En niet alleen de bijzondere archeologische monumenten zijn dan onderwerp van gesprek. Ook de mooie natuur, het bijzondere landschap en planten en dieren in de omgeving worden erbij betrokken. Na een uur les gaan de kinderen enthousiast, voldaan en een heleboel kennis rijker op weg naar huis.

Deze les bij de grafheuvels is vanaf nu onderdeel van het erfgoed educatieaanbod in het kader van de Canon van de Heuvelrug. Alle scholen in de provincie kunnen zich hiervoor inschrijven. Na een algemene les op school trekken ze de bossen in bij Amerongen, Doorn, Leersum of Maarn.

De grafheuvel-les is ontwikkeld door Stichting De Werkhoven in opdracht van gemeente Utrechtse Heuvelrug in samenwerking met de provincie Utrecht en Landschap Erfgoed Utrecht. Voor meer informatie: Annet Werkhoven: tel. 0343-515998 of info@dewerkhoven.nl.