• Dorpsjournalist.nl

Gifsanering Traaij vertraagd

DRIEBERGEN Het opruimen van de bodemvervuiling bij stomerij Van Boordt aan de Traaij in Driebergen heeft vertraging opgelopen. Volgens milieuwethouder Hans Nijhof (Open) is uit onderzoek gebleken dat de verontreiniging onder de stomerij niet recht naar beneden loopt, maar ook onder naastgelegen winkels aanwezig is.

Volgens saneerbedrijf Bosatex zou het giftige perchloorethyleen (PER) zich ondiep onder deze panden sterker hebben verplaatst dan eerder werd verwacht. Bosatex en de provincie zijn nog aan het bekijken hoe die verontreiniging het beste aangepakt kan worden. De aannemer zal in ieder geval extra filters in de bodem aanbrengen, aldus Bosatex.

Inmiddels zijn ook extra maatregelen genomen om uitdamping als gevolg van de werkzaamheden tegen te gaan. Volgens wethouder Nijhof worden de werking van de saneerinstallatie en de veiligheid voor de omgeving doorlopend bewaakt.

Vorige week werd bekend dat ook de bodemsanering bij stomerij Van Boordt aan de Doornse Acacialaan langer gaat duren dan aanvankelijk de bedoeling was.