• Danny van der Linden

Gewijzigd aanbod cursussen Driebergen

DRIEBERGEN Met het ingaan van een nieuw kalenderjaar is ook het cursusaanbod in Driebergen gewijzigd. Voor inwoners die in 2018 graag een cursus of activiteit willen volgen is er ook dit jaar een veelzijdig aanbod.

Danny van der Linden

Zorginstelling De Brug organiseert op diverse locaties in Driebergen cursussen en activiteiten. ,,Voorheen werd dit door Welnuh gedaan. Wij hebben dit twee jaar geleden overgenomen", vertelt Guinhael Verheul (36) namens De Brug. ,,Eén van de locaties waar de cursussen worden aangeboden is het gebouw 'De Vijver' aan de Vijverlaan in Driebergen. We hebben ook dit jaar ons best gedaan om veel mensen te bedienen. Iedereen is vrij om zich op te geven voor een cursus of activiteit.".

TEKENEN Eén van de cursussen die wordt gegeven is de cursus tekenen en schilderen. ,,Die wordt verzorgd door Ellen Turpijn", weet Verheul. ,,Dit doet zij op twee locaties: De Vijver en Sparrenheide. Op deze manier proberen we deze cursus meer toegankelijk te maken voor iedereen."

Veel mensen hebben het voornemen om een nieuw jaar gezond en fit in te gaan. Zij kunnen terecht bij één van de activiteiten waarbij beweging centraal staat. ,,Gezond en vitaal is een activiteit erg geschikt voor mensen die graag in beweging zijn", zegt Verheul. ,,Het is een soort gymnastiek waar veel bewegingsoefeningen aan bod komen. Hoewel de deelnemersgroep momenteel voornamelijk bestaat uit ouderen zijn ook jongere mensen van harte welkom." Ook is er mogelijkheid voor het volgen van Yoga en Pilates.

DANSEN Bewegen op muziek blijkt ook onverminderd populair. ,,Naast volksdansen en werelddansen is het ook mogelijk om aan country linedansen te doen. Mensen die dit doen bewegen op hun eigen niveau op countrymuziek. Deze vorm van dansen wint de laatste jaren aan populariteit", aldus Verheul die namens Zorginstelling De Brug verantwoordelijk is voor het cursusaanbod op de diverse locaties. ,,Overigens kunnen mensen die gezelligheid zoeken ook altijd terecht in ons buurthuis aan de Sperwerkamp."

,,Helaas hebben we ook een aantal cursussen die we niet meer aan kunnen bieden om organisatorische redenen", legt Verheul uit. ,,Hierdoor zijn de bingo en het bridgen komen te vervallen." Liefhebbers van bridge kunnen overigens nog wel terecht bij Nieuw Salem. ,,En bij Buurthuis De Brug wordt ook regelmatig een bingo georganiseerd." E r is nog ruimte voor cursussen in ons gebouw aan de Vijverlaan. ,,Mensen die op zoek zijn naar een ruimte om een cursus of activiteit te geven mogen contact met ons opnemen."

CONTACT De Brug organiseert diverse activiteiten en cursussen in De Vijver op de Vijverlaan 10 in Driebergen. Sinds 1 januari 2016 zijn deze activiteiten overgenomen van Welnuh. Mensen die meer informatie willen over het cursusaanbod kunnen terecht op www.iszdebrug.nl. Voor vragen kunt u mailen naar activiteitendriebergen@iszdebrug.nl of bellen naar 0343-555555. Voor meer informatie over Buurthuis De Brug: www.buurthuisdebrug.com.