• Wethouder Hans Nijhof

    Sebastiaan Bode

Gemeenten kopen Biga van Abrona en Bartiméus

HEUVELRUG Biga Groep, het bedrijf dat voor de gemeenten Bunnik, De Bilt, Zeist, Utrechtse Heuvelrug en Wijk bij Duurstede de Wet Sociale Werkvoorziening (Wsw) uitvoert, wordt met ingang 1 januari eigendom van deze gemeenten.

De voorloper van Biga Groep werd zeven jaar geleden van de gemeenten gekocht door onder meer Bartiméus en Abrona, twee instellingen die zich inzetten voor maatschappelijke participatie van mensen met een beperking. In de jaren na de aankoop maakten zij er een gezond, winstgevend bedrijf van. Door wijzigingen in de wetgeving, kopen de gemeenten het bedrijf weer terug. Zij overwegen om de huidige WSW- en Participatiewet activiteiten van Biga Groep verder uit te bouwen. Daarmee wordt de continuïteit van het sociaal werkbedrijf voor de lange termijn gewaarborgd en wordt de aanwezige infrastructuur optimaal ingezet. Voor de sw-werknemers en het Biga-personeel verandert er in principe niets. Zij blijven hun werk houden.

De gemeenten zijn erg blij met de overname van Biga Groep. ,,Aandeelhouders en directie hebben de afgelopen jaren hard gewerkt om van Biga een succes te maken", zegt Hans Nijhof (foto), wethouder van Utrechtse Heuvelrug. ,,Daar zijn wij ze zeer dankbaar voor. In het belang van de medewerkers en de vele klanten, zullen wij de succesvolle koers voortzetten."