Gemeente vraagt om inbreng inwoners over veiligheid

HEUVELRUG De gemeente Utrechtse Heuvelrug vraagt inwoners en ondernemers om mee te denken over het toekomstige veiligheidsplan. Zo hoopt de gemeente, samen met partners, het veiligheidsbeleid nog beter aan te laten sluiten bij de wensen van de inwoners. Inwoners kunnen (online) een enquête invullen en in mei gaan gemeente en politie de dorpen langs om in gesprek te gaan met over hun veiligheidsgevoel.


De gemeente stelt voor de periode 2019-2022 een nieuw integraal veiligheidsplan op. In dit veiligheidsplan staat wat de gemeente met de veiligheidspartners gaat doen om de gestelde ambities op het gebied van veiligheid en leefbaarheid te bereiken. ,,Wij willen graag input van inwoners en ondernemers hiervoor. Dat kan door het invullen van een online enquête. Een papieren versie is te verkrijgen bij de receptie van het cultuurhuis in Doorn, aan het Kerkplein 2 of op te vragen bij de gemeente via tel. 0343 565600. De ingevulde enquêtes kunnen tot en met 15 mei worden ingeleverd op het gemeentehuis.


BUURTENT OP WEEKMARKTEN Ook komen de burgemeester en wethouders naar inwoners toe in de week van 14 tot en met 18 mei op alle weekmarkten in de verschillende dorpen. Inwoners met veiligheidsvragen kunnen dan bij deze
BuurTent in gesprek over het brede onderwerp dat veiligheid beslaat. Daar zijn ook verschillende partners bij aanwezig zoals de wijkagent en de BOA.
Burgemeester Frits Naafs: ,,Utrechtse Heuvelrug is een prachtige en relatief veilige gemeente om in te wonen. Dat willen we natuurlijk zo houden. Ik hoop van harte dat veel inwoners met ons in gesprek gaan over dit onderwerp of de enquête invullen. Veiligheid gaat ons immers allemaal aan."

De uitkomsten van de enquête en de wijkbezoeken worden verwerkt in een gezamenlijk Integraal Veiligheidsplan 2019-2022 dat de gemeenteraad naar verwachting in december 2018 vastgesteld.