• ANP archief/Lex van Lieshout

Gemeente gaat werken aan toegankelijke horeca en toerisme

HEUVELRUG De gemeente Utrechtse Heuvelrug gaat vanaf de zomer met de provincie, Koninklijke Horeca Nederland en het Regionaal Bureau voor Toerisme Heuvelrug en Vallei werken aan een betere bewustwording van ondernemers over de kansen die toegankelijk ondernemen hen kan bieden.

,,De gemeente wil graag een gastvrije gemeente zijn voor iedereen, bewoners en bezoekers met of zonder een beperking. Dit is interessant voor de toeristische markt omdat het een forse omzetstijging kan opleveren. Door de toegankelijkheid van organisaties te verbeteren is een zorgeloos bezoek voor iedereen mogelijk."

Het doel van het gezamenlijk project is het vormen van een kopgroep van ondernemers om ervaring te laten opdoen met het werken aan toegankelijkheid en kennis te delen. Door deze ervaring krijgen ondernemers 
kennis hoe kleine aanpassingen hun toegankelijkheid sterk kan verbeteren. Daarnaast richt het project zich op de communicatie over dit onderwerp naar inwoners en bezoekers. Zij moeten een goed beeld krijgen van
het toegankelijke aanbod. 

Wethouder Hans Waaldijk: ,,We zijn blij met de subsidie van de provincie voor dit project. Het geeft kansen om door het verbeteren van de toegankelijkheid ook onze gastvrijheid te verhogen". 

Itje Verhagen, manager Zonheuvel, vult daarop aan: ,,Op aanwijzing van ervaringsdeskundigen kon ik met kleine aanpassingen al grote stappen zetten in een betere toegankelijkheid van ons bedrijf. Dat inspireert."