• ProRail
  • BAM

Geen treinverkeer in het weekend van 16 en 17 december

DRIEBERGEN In het weekend van 16 en 17 december werkt BAM non-stop in het stationsgebied Driebergen-Zeist vanwege ingrijpende veranderingen aan en om het spoor. Daarom rijden er dit weekend 52 uur geen treinen en zijn er omleidingsroutes voor alle verkeer. Reizigers en wegverkeer dienen rekening te houden met extra reistijd.

Op zaterdag 16 en zondag 17 december worden damwanden vlakbij het spoor aangebracht en wordt ruimte gecreëerd voor de bouw van het westelijke deel van de onderdoorgang. Verdere activiteiten dit weekend zijn het aanpassen van de overweg bij de Hoofdstraat, asfalteerwerkzaamheden van de verlegde Stationsweg en betonwerkzaamheden. Dit weekend rijden er geen treinen van 16 december 01.20 uur t/m maandag 18 december 05.20 uur. De NS zet bussen in.

OMLEIDINGEN Doorgaand verkeer op de Hoofdstraat ter hoogte van de spoorwegovergang is gestremd van vrijdag 15 december 22.00 uur tot en met dinsdag 19 december 5.00 uur. Doorgaand verkeer op de Stationsweg tussen de Hoofdstraat en de ingang van de P+R garage is gestremd van vrijdag 15 december 22.00 uur tot en met donderdag 21 december 05.00 uur. Bedrijven (waaronder kerstbomenkwekers, restaurant, congrescentrum), hockeyverenigingen, P+R garage en aanwonenden blijven bereikbaar.Gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid via de Arnhemse Bovenweg, Breullaan en Odijkerweg. Bestemmingsverkeer voor de P+R garage wordt vanaf A12 uit Arnhem geleid via afrit Maarsbergen, N224/N226 via Odijkerweg en vanaf A12 uit Utrecht via afrit Bunnik naar Odijk via Odijkerweg. Voor fietsers en voetgangers geldt dit weekend tot en met maandag 18 december 5.00 uur een (korte) omleidingsroute: voetgangers gaan tijdelijk over de voetgangersbrug en fietsers gaan via westzijde van de Hoofdstraat via het voetpad langs de Stationsweg naar de Odijkerweg-spoorovergang. Alle omleidingsroutes zijn met borden aangegeven.

WERKZAAMHEDEN Van 19 tot en met 21 december wordt een tijdelijke hulpbrug aangebracht, zodat er verder gebouwd kan worden aan de westelijke onderdoorgang. Deze tijdelijke hulpbrug zorgt voor de verbinding tussen de Hoofdstraat en Stationsweg. Verder realiseren wij deze dagen de aansluiting van de nieuwe tijdelijke Stationsweg op de hulpbrug, inclusief fiets- en voetpad. De Stationsweg is tussen de Hoofdstraat en de ingang van de P+R garage afgesloten van 19 december 5.00 uur tot en met 21 december 5.00 uur. De P+R garage is bereikbaar via de Odijkerweg.

De werkzaamheden kunnen in de periode van 15 tot en met 21 december hinder geven voor alle verkeer, reizigers en omwonenden. Houd de projectwebsite, de gratis app en de website van NS in de gaten voor actuele (reis)informatie en volg eventueel de omleidingsborden. Tijdens de werkzaamheden houdt BAM een actueel fotoverslag bij op de social media accounts Facebook (@StationsgebiedDriebergenZeist) en Twitter (@stationDZ).

BAM bouwt in opdracht van ProRail een nieuw station, nieuwe fietsenkelder, nieuwe sporen en nieuwe onderdoorgang van de sporen ter hoogte van de Hoofdstraat. Kijk voor meer informatie op stationdriebergenzeist.nl.